Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sportfiskare drunknade

De båda sportfiskare som försvann vid fiske i skånska Sövdesjön förra helgen har återfunnits döda. Av allt att döma har de fallit överbord och drunknat.
Det var förra helgen som två sportfiskare, båda i 40-årsåldern, anmäldes saknade under en fisketur i Sövdesjön. Innan polisen fick in anmälan hade en privatperson påträffat deras tomma båt, drivande i sjön.
Trots intensiva spaningar återfanns ingen av de två förra helgen, men i fredags och i lördags påträffades båda döda.
– Vi har inga misstankar om något brott utan betraktar det som en olyckshändelse, säger Jan Karlsson vid polisen i Ystad och berättar också att ingen av de omkomna bar flytväst.
Svenne Andersson

Många sportfiskare står upp i båten för att få bättre räckvidd när de kastar. Om båten vickar till är det lätt hänt att falla överbord. (Personen på bilden har inget med den aktuella olyckan att göra.)


Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta