Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sportfiskare försvunna

Två sportfiskare tros ha drunknat under en fisketur i Sövdesjön i södra Skåne. Männens båt påträffades på lördagen, men trots intensivt sökande under söndagen har de inte återfunnits.
De båda männen, som båda är i 40-årsåldern, gav sig under lördagen ut för att fiska i Sövdesjön. På lördagseftermiddagen fick polisen larm om att en båt drev omkring i södra delen av sjön. När båten bärgats återfanns en del fiskspön och andra redskap i den. Men eftersom polisen vid det laget inte fått någon anmälan om saknade personer vidtogs inga andra åtgärder.
Det var först natten mot söndagen som polisen fick in en anmälan om att de båda männen var försvunna. Under hela söndagen genomsöktes sjön med såväl båtar som heliktopter och flygplan. Många frivilliga deltog också i sökandet, men inga fynd gjordes. Eftersom männens bil påträffats orörd vid parkeringen är teorin att de fallit överbord och drunknat.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
26 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta