[/caption] " /> Sportfiskare kvävd av nyfångad plattfisk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskare kvävd av nyfångad plattfisk

Engelska tidskriften The Mirror berättar om en fiskehistoria av det mer bisarra slaget. (Copyright Tomasz Sienick /Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License )

En sportfiskare från Brasilien vevade in en liten plattfisk när han och kompisarna fiskade i havet vid Icapui. När fisken var bärgad började sällskapet diskutera en vadslagning. Något som skulle få dödliga konsekvenser för fiskaren.
Enligt polisen i Icapui, Brasilien, slog sportfiskarens vänner vad om att han inte kunde hålla den nyfångade plattfisken i munnen under en minut. Sportfiskaren antog vadet – som sedan blev hans död. Plattfisken var hal och sprattlade. Plötsligt gled fisken ner i mannens hals och efter att ha misslyckats med att fiska upp den ur halsen, körde de mot stadens sjukhus. Väl framme på akuten kollapsade han och dog av kvävning.
Källa The Mirror.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta