[/caption] " /> Sportfiskare kvävd av nyfångad plattfisk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskare kvävd av nyfångad plattfisk

Engelska tidskriften The Mirror berättar om en fiskehistoria av det mer bisarra slaget. (Copyright Tomasz Sienick /Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License )

En sportfiskare från Brasilien vevade in en liten plattfisk när han och kompisarna fiskade i havet vid Icapui. När fisken var bärgad började sällskapet diskutera en vadslagning. Något som skulle få dödliga konsekvenser för fiskaren.
Enligt polisen i Icapui, Brasilien, slog sportfiskarens vänner vad om att han inte kunde hålla den nyfångade plattfisken i munnen under en minut. Sportfiskaren antog vadet – som sedan blev hans död. Plattfisken var hal och sprattlade. Plötsligt gled fisken ner i mannens hals och efter att ha misslyckats med att fiska upp den ur halsen, körde de mot stadens sjukhus. Väl framme på akuten kollapsade han och dog av kvävning.
Källa The Mirror.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta