" /> Sportfiskarna arrenderar fiskerätter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Fällor längs kusten är ett stort hot mot Östersjöns vildlax. Foto: Thomas Johansson
Sportfiskarna arrenderar fiskerätter

Med stöd från Stiftelsen för Östersjölaxen har Sportfiskarna köpt upp tre fiskerätter i ett område som är av stor betydelse för Västerbottens vandrande vildlaxar. Därmed befrias området från fällor under nästkommande fem år.

Att köpa upp fiskerätter och själv avstå från att sätta ut fällor är ett effektivt sätt att hjälpa Östersjöns utsatta vildlaxar. Det har bland annat Stiftelsen för Östersjölaxen gjort med gott resultat och de tre fiskerätter som Sportfiskarna nu ropade in på en auktion i Västerbottniska Lövånger kommer vara till stor nytta för fisk på vandring.

Sportfiskarna arrenderade samma fiskerätter för fem år sedan och kommer därmed förvalta området i ytterligare fem år.
– Via genstudier från fångad fisk utförda av SLU vet vi att exempelvis vildlax från Kalix älv, Byske älv, Sävarån och Åby älv riskerar att fångas om fisket skulle återupptas i detta område. Det är mycket positivt att vi genom ett nära samarbete och ekonomiskt stöd från Stiftelsen för Östersjölaxen nu kunnat säkra vildlaxens vandring, säger Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta