Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna delar ut 300 000 kronor

Sportfiskarnas årliga Aktivitetsbidrag på totalt 300 000 kronor har nu fördelats till förbundets lokala föreningar. Satsningen stöttar och stimulerar till mer fiske- och friluftsaktiviteter för bland annat ungdomar och kvinnor.
– Förbundet fortsätter att satsa stort på lokal ideell verksamhet i klubbar och distrikt. Att exempelvis stötta ungdomsverksamhet är en ren investering i att utbilda framtidens sportfiskare och fiskevårdare, berättar Henrik Helde, medlemsansvarig på Sportfiskarna.
Aktivitetsbidraget har delats ut av Sportfiskarna sedan 2008 och består av en pott på 300 000 kronor som lokala föreningar kan söka medel ur för verksamhet. Varje förening kunde söka för upp till två aktiviteter inom de prioriterade områdena ungdom, kvinnors fiske och integration. Sportfiskarnas ambition är att genom Aktivitetsbidraget stötta attraktiva och kunskapsförmedlande fiske- och friluftsaktiviteter för allmänheten.

– Det känns mycket bra att vi kan genomföra sommarens ungdomsfiskeaktiviteter med stöd från Sportfiskarnas Aktivitetsbidrag. Det gör att vi kan hålla nere deltagaravgifterna så att alla kan vara med oavsett ekonomiska förutsättningar, säger Erik Lundevall, från FK Rena Rama Löjan i Björklinge.
Totalt beviljades 70 aktiviteter bidrag i storleken 2 000 kr till 6 000 kr beroende på aktiviteternas omfattning och behov. Övervägande del av de 76 ansökningarna inriktades på ungdomsaktiviteter och totalt inkom ansökningar motsvarande 404 000 kr. De lokala föreningarna utför med små medel ett mycket stort ideellt arbete som ledare och arrangörer.

Med Aktivitetsbidraget får fiskeföreningar medel till verksamhet. (Foto: Bengt Olsson)

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta