Sportfiskarna delar ut 300 000 kronor

Sportfiskarnas årliga Aktivitetsbidrag på totalt 300 000 kronor har nu fördelats till förbundets lokala föreningar. Satsningen stöttar och stimulerar till mer fiske- och friluftsaktiviteter för bland annat ungdomar och kvinnor.
– Förbundet fortsätter att satsa stort på lokal ideell verksamhet i klubbar och distrikt. Att exempelvis stötta ungdomsverksamhet är en ren investering i att utbilda framtidens sportfiskare och fiskevårdare, berättar Henrik Helde, medlemsansvarig på Sportfiskarna.
Aktivitetsbidraget har delats ut av Sportfiskarna sedan 2008 och består av en pott på 300 000 kronor som lokala föreningar kan söka medel ur för verksamhet. Varje förening kunde söka för upp till två aktiviteter inom de prioriterade områdena ungdom, kvinnors fiske och integration. Sportfiskarnas ambition är att genom Aktivitetsbidraget stötta attraktiva och kunskapsförmedlande fiske- och friluftsaktiviteter för allmänheten.
– Det känns mycket bra att vi kan genomföra sommarens ungdomsfiskeaktiviteter med stöd från Sportfiskarnas Aktivitetsbidrag. Det gör att vi kan hålla nere deltagaravgifterna så att alla kan vara med oavsett ekonomiska förutsättningar, säger Erik Lundevall, från FK Rena Rama Löjan i Björklinge.
Totalt beviljades 70 aktiviteter bidrag i storleken 2 000 kr till 6 000 kr beroende på aktiviteternas omfattning och behov. Övervägande del av de 76 ansökningarna inriktades på ungdomsaktiviteter och totalt inkom ansökningar motsvarande 404 000 kr. De lokala föreningarna utför med små medel ett mycket stort ideellt arbete som ledare och arrangörer.

Med Aktivitetsbidraget får fiskeföreningar medel till verksamhet. (Foto: Bengt Olsson)

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...