Sportfiskarna lanserar Fiskekort.se[/caption] " /> Sportfiskarna lanserar Fiskekort.se | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna lanserar Fiskekort.se
Sportfiskarna lanserar Fiskekort.se

Per-Göran Jönsson och Mikael Dalman från Sportfiskarna och visar upp nya satsningen Fiskekort.se. En tjänst för köp av fiskekort via mobiltelefon eller dator. (Foto: Morgan Fihn)

Sportfiskarna presenterade i dag en ny portal för köp av fiskekort på Sportfiskemässan. Du kan köpa fiskekort till vatten i hela landet via dator och mobil.
– Köp av fiskekort till tiotusentals vatten blir nu väldigt enkelt och möjligt dygnet runt var som helst. Du kan köpa fiskekortet i bilen på väg till fiskevattnet, kommenterar Mikael Dalman, ansvarig för Fiskekort.se på Sportfiskarna.
På Fiskekort.se säljs nu fiskekort till tiotusentals vatten, från Simrishamn i söder till Kiruna i norr.

Enkelt att handla på Fiskekort.se

Portalen erbjuder användarvänliga funktioner som intuitiv sidnavigering, ett renodlat innehåll och framförallt enklare fiskekortsköp. Fiskekort.se kommer i formatet att vara särskilt anpassat för mobilsurf vilket gör att fiskekorten bara är några klick bort. Utbudet av fiskevatten kommer efter hand att öka då fler fiskeområden ansluter sin försäljning till Fiskekort.se.
– Vi ser att sportfiskare i allt högre grad vill lösa fiskekort via sina telefoner. Behovet av digitala fiskekort ökar även då allt färre traditionella försäljningsställen erbjuds lokalt, berättar Mikael Dalman.

Efterfrågad ny tjänst för fiskeområden
Många kortfiskeområden upplever att hanteringen av traditionella fiskekort är tidskrävande och besvärlig. Det kan vara svårt att ha överblick över försäljning och ta tid att kontrollräkna kort och samla in kassor. Fiskekort.se kan nu erbjuda en återförsäljartjänst som kraftigt förenklar hanteringen både för säljare och för köpare. Tjänsten innebär enkel betalning via betalkort eller kontant hos återförsäljaren. Det blir nu även möjligt att i realtid följa fiskekortköpen. Andra fördelar med denna nya digitala tjänst är enklare redovisning och minskade tryckkostnader för fiskekort och att antalet försäljare nu enkelt kan utökas.
– Att fiskekorten nu finns tillgängliga dygnet runt och att vi kan erbjuda en kraftigt förenklad administration uppskattas av fiskeområdena. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra tjänster till många nya fiskeområden, avslutar Mikael Dalman.
Fiskekort.se ersätter nu Sportfiskarnas tidigare fiskekortsportal Svenskafiskevatten.se.
Mikael Dalman presenterar under helgen Fiskekort.se i Sportfiskarnas monter på Sportfiskemässan på Elmia i Jönköping.
Läs tidigare notiser om Sportfiskemässan i Jönköping.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta