Sportfiskarna lanserar Fiskekort.se[/caption] " /> Sportfiskarna lanserar Fiskekort.se | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna lanserar Fiskekort.se
Sportfiskarna lanserar Fiskekort.se

Per-Göran Jönsson och Mikael Dalman från Sportfiskarna och visar upp nya satsningen Fiskekort.se. En tjänst för köp av fiskekort via mobiltelefon eller dator. (Foto: Morgan Fihn)

Sportfiskarna presenterade i dag en ny portal för köp av fiskekort på Sportfiskemässan. Du kan köpa fiskekort till vatten i hela landet via dator och mobil.
– Köp av fiskekort till tiotusentals vatten blir nu väldigt enkelt och möjligt dygnet runt var som helst. Du kan köpa fiskekortet i bilen på väg till fiskevattnet, kommenterar Mikael Dalman, ansvarig för Fiskekort.se på Sportfiskarna.
På Fiskekort.se säljs nu fiskekort till tiotusentals vatten, från Simrishamn i söder till Kiruna i norr.

Enkelt att handla på Fiskekort.se

Portalen erbjuder användarvänliga funktioner som intuitiv sidnavigering, ett renodlat innehåll och framförallt enklare fiskekortsköp. Fiskekort.se kommer i formatet att vara särskilt anpassat för mobilsurf vilket gör att fiskekorten bara är några klick bort. Utbudet av fiskevatten kommer efter hand att öka då fler fiskeområden ansluter sin försäljning till Fiskekort.se.
– Vi ser att sportfiskare i allt högre grad vill lösa fiskekort via sina telefoner. Behovet av digitala fiskekort ökar även då allt färre traditionella försäljningsställen erbjuds lokalt, berättar Mikael Dalman.

Efterfrågad ny tjänst för fiskeområden
Många kortfiskeområden upplever att hanteringen av traditionella fiskekort är tidskrävande och besvärlig. Det kan vara svårt att ha överblick över försäljning och ta tid att kontrollräkna kort och samla in kassor. Fiskekort.se kan nu erbjuda en återförsäljartjänst som kraftigt förenklar hanteringen både för säljare och för köpare. Tjänsten innebär enkel betalning via betalkort eller kontant hos återförsäljaren. Det blir nu även möjligt att i realtid följa fiskekortköpen. Andra fördelar med denna nya digitala tjänst är enklare redovisning och minskade tryckkostnader för fiskekort och att antalet försäljare nu enkelt kan utökas.
– Att fiskekorten nu finns tillgängliga dygnet runt och att vi kan erbjuda en kraftigt förenklad administration uppskattas av fiskeområdena. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra tjänster till många nya fiskeområden, avslutar Mikael Dalman.
Fiskekort.se ersätter nu Sportfiskarnas tidigare fiskekortsportal Svenskafiskevatten.se.
Mikael Dalman presenterar under helgen Fiskekort.se i Sportfiskarnas monter på Sportfiskemässan på Elmia i Jönköping.
Läs tidigare notiser om Sportfiskemässan i Jönköping.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta