Sportfiskarna ökar

1-2 miljoner svenskar sportfiskar någon gång årligen och Sportfiskarna hoppas kunna hitta ännu fler medlemmar bland dessa.

Sportfiskarna:
En färsk sammanställning av medlemsutvecklingen visar att sportfiskeförbundet växte under 2012. Detta skriver Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

I en tid då de flesta ideella organisationer kämpar med minskande medlemsantal är detta mycket glädjande även om ökningen endast omfattar något hundratal medlemmar.
– Att vi ökade under 2012 är ett tydligt kvitto på att vi gör bra verksamhet, säger Henrik Helde, medlemsansvarig på Sportfiskarna.
Sportfiskarnas verksamhet har de senaste åren konstant ökat och omfattar nu allt ifrån omfattande praktisk fiskevård till ungdomsverksamhet, intressepolitik, lobbyverksamhet mot EU-parlamentet och upplåtelse och förvaltande av fiskevatten. Listan över verksamhetsområden kan kort sagt göras lång. Sportfiskarnas personal besitter idag en unik kompetens inom bland annat fiskevård och vattenmiljö, fiskebiologi, projektledning, juridik, föreningskunskap och naturligtvis även praktiskt sportfiske.
– 2013 kommer förbundet att satsa ännu mer på värvning, bland annat med en helt ny satsning på familjemedlemskap och via fler samarbeten med sportfiskebranschen. 1-2 miljoner svenskar sportfiskar någon gång årligen, så det finns en stor potential för att öka om vi lyckas förmedla hur brett och omfattande vi driver sportfiskets olika intressefrågor, kommenterar Sportfiskarnas marknadschef Pär Lindberg.
Känner du någon sportfiskare som ännu inte blivit medlem? Hjälp oss att bli fler, så att vi kan påverka mer! Lös ett medlemskap nu så varar det fram till sista mars 2014!
Aktuell värvningskampanj och mer information finns på: www.sportfiskarna.se

Annons
AKTUELLT

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...