[/caption] " /> Sportfiskarna ökar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna ökar

1-2 miljoner svenskar sportfiskar någon gång årligen och Sportfiskarna hoppas kunna hitta ännu fler medlemmar bland dessa.

Sportfiskarna:
En färsk sammanställning av medlemsutvecklingen visar att sportfiskeförbundet växte under 2012. Detta skriver Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

I en tid då de flesta ideella organisationer kämpar med minskande medlemsantal är detta mycket glädjande även om ökningen endast omfattar något hundratal medlemmar.
– Att vi ökade under 2012 är ett tydligt kvitto på att vi gör bra verksamhet, säger Henrik Helde, medlemsansvarig på Sportfiskarna.
Sportfiskarnas verksamhet har de senaste åren konstant ökat och omfattar nu allt ifrån omfattande praktisk fiskevård till ungdomsverksamhet, intressepolitik, lobbyverksamhet mot EU-parlamentet och upplåtelse och förvaltande av fiskevatten. Listan över verksamhetsområden kan kort sagt göras lång. Sportfiskarnas personal besitter idag en unik kompetens inom bland annat fiskevård och vattenmiljö, fiskebiologi, projektledning, juridik, föreningskunskap och naturligtvis även praktiskt sportfiske.
– 2013 kommer förbundet att satsa ännu mer på värvning, bland annat med en helt ny satsning på familjemedlemskap och via fler samarbeten med sportfiskebranschen. 1-2 miljoner svenskar sportfiskar någon gång årligen, så det finns en stor potential för att öka om vi lyckas förmedla hur brett och omfattande vi driver sportfiskets olika intressefrågor, kommenterar Sportfiskarnas marknadschef Pär Lindberg.
Känner du någon sportfiskare som ännu inte blivit medlem? Hjälp oss att bli fler, så att vi kan påverka mer! Lös ett medlemskap nu så varar det fram till sista mars 2014!
Aktuell värvningskampanj och mer information finns på: www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta