Utdikning och rensningar är idag ett mycket stort problem. (Foto: Lars Vallin) Utdikning och rensningar är idag ett mycket stort problem. (Foto: Lars Vallin)[/caption] " /> Sportfiskarna om Vattenverksamhetsutredning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna om Vattenverksamhetsutredning
Utdikning och rensningar är idag ett mycket stort problem. (Foto: Lars Vallin)

Utdikning och rensningar är idag ett mycket stort problem. (Foto: Lars Vallin)

Sportfiskarna: De slutliga förslagen från den så kallade Vattenverksamhetsutredningen har nu lämnats till regeringen.
En viktig princip i de direktiv som gavs när utredningen tillsattes 2012 var att den skulle lämna förslag på förändringar som innebär att verksamheter i vatten ska regleras på liknande sätt som annan miljöfarlig verksamhet. Vidare skulle utredningens förslag leda till att grundläggande principer för miljörätten, såsom principen om att förorenaren betalar och att bästa möjliga teknik ska användas, får genomslag även för vattenverksamheter.
Utredningens slutliga förslag innebär också en skärpning av de vattenrättsliga regler som omfattar anläggningar i vatten. Förslagen omfattar bland annat förändringar avseende tillstånds- och omprövning och även viktiga förändringar när det gäller markavvattningsfrågor och rensningar i vattendrag.
– Det här är en viktig utredning för den biologiska mångfalden i våra vattenmiljöer och för möjligheterna att nå uppsatta mål. Nu gäller det att politikerna tar förslagen vidare. Sportfiskarna ser fram emot en snabb remittering och ett snart genomförande av förslagen, säger Anders Karlsson, fiskevårdsansvarig på Sportfiskarna.
Läs betänkandet här.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta