Från och med i morgon har du chansen att fånga regnbåge i Sandbäckstjärn. (Copyright: Craig Chew-Moulding/Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0) Från och med i morgon har du chansen att fånga regnbåge i Sandbäckstjärn. (Copyright: Craig Chew-Moulding/Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)[/caption] " /> Sportfiskarna öppnar nytt stadsnära fiske i Karlstad | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna öppnar nytt stadsnära fiske i Karlstad
Från och med i morgon har du chansen att fånga regnbåge i Sandbäckstjärn. (Copyright: Craig Chew-Moulding/Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)

Från och med i morgon har du chansen att fånga regnbåge i Sandbäckstjärn. (Copyright: Craig Chew-Moulding/Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0)

Sportfiskarna: I morgon, den 1 maj, välkomnar Sportfiskarna Region Värmland alla fiskeintresserade till Sandbäckstjärn, ett put & take-vatten i utkanten av centrala Karlstad.
– Det är viktigt att det finns möjlighet till stadsnära fiske. Inte minst för familjer som har svårt att ta sig till andra regnbågsvatten. Hit kan ungdomar cykla, säger Peter Belin, ansvarig för Sportfiskarna Region Värmland.
I Sandbäckstjärn sätts nu fångstfärdig regnbåge ut regelbundet och fiskekort kan köpas via Fiskekort.se eller i sportfiskebutiker. Premiärdagen 1 maj fokuserar på fiske för barn och familjer med gratis fiske för alla under 16 år. Representanter från en lokal sportfiskeklubb kommer att hjälpa barn med fiskeinstruktioner under dagen.  Förutom Sportfiskarna finns Nedre Klarälvens FVOF och lokala sportfiskebutiker på plats under dagen.

Om fisket

Inför premiärdagen görs en särskild utsättning av fisk för att garantera ett bra fiske. Barn under 12 år får flötmeta medan övriga kan spinnfiska eller flugfiska. Dessa regler gäller för allt fiske i tjärnen. Framöver kommer det att vara möjligt för grupper och företag att hyra tjärnen en dag för olika fiskearrangemang.
Välkomna på fiskepremiär 1 maj kl 9.00–15.00!
Vägbeskrivning: http://kartor.eniro.se/m/xUAJ3
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta