Andreas Ollinen tillträder tjänsten som PR- och kommunikationsansvarig den första februari. Andreas Ollinen tillträder tjänsten som PR- och kommunikationsansvarig den första februari.[/caption] " /> Sportfiskarna rekryterar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna rekryterar
Andreas Ollinen tillträder tjänsten som PR- och kommunikationsansvarig den första februari.

Andreas Ollinen tillträder tjänsten som PR- och kommunikationsansvarig den första februari.

Sportfiskarna:
Intresset för sportfiske är stort, mellan en till två miljoner svenskar fiskar årligen. Samtidigt finns stora behov av mer åtgärder för bättre vattenmiljö och stärkta fiskbestånd. Sportfiskarna fortsätter att satsa målinriktat på mer fiskevård och ett förbättrat sportfiske, som en del i detta anställs nu Andreas Ollinen som PR- och kommunikationsansvarig.
– Vi är glada över att kunna förstärka med en person med lång erfarenhet av strategisk och handfast kommunikation som samtidigt har breda kunskaper inom sportfiske och friluftsliv. Då Andreas under lång tid har arbetat mot press och media i intressefrågor kommer han att bli en förstärkning för Sportfiskarna, säger Stefan Nyström, Sportfiskarnas generalsekreterare.
Andreas Ollinen tillträder tjänsten som PR- och kommunikationsansvarig den första februari. Senast har han arbetat mer än sex år som politiskt sakkunnig på Regeringskansliet.
– Förbundets arbete har betytt mycket för sportfisket och fiskevården i Sverige. Om Sportfiskarna hörs och syns mer kan vi bli fler och påverka ännu mer. Att få jobba med en så viktig uppgift känns fantastiskt, säger Andreas Ollinen.

Sportfiskarna organiserar idag 52 000 medlemmar och har 400 medlemsklubbar. Med huvudkontor i Stockholm och regionkontor i Malmö, Göteborg, Visby, Forshaga och Luleå bedriver Sportfiskarna en omfattande verksamhet med konkreta fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Förbundet tar också varje år ut tiotusentals barn och ungdomar på fiskeaktiviteter.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta