Sportfiskarna satsar på höstlediga barn

Regnbåge är en av många arter som nappar på hösten. Foto: Sportfiskarna

Höstlovet närmar sig och Sportfiskarna erbjuder spännande fiskeaktiviteter på flera orter!

Vad ska barn och ungdomar göra när skoldörrarna stängs under vecka 44? Fiska såklart! Sportfiskarna arrangerar fullt av kul aktiviteter för både nya och vana spösvingare.

”Hösten är en underbar årstid att ägna sig åt fiske och friluftsliv”

– Hösten är en underbar årstid att ägna sig åt fiske och friluftsliv. Höstlovsfisket för skollediga ungdomar som varje år arrangeras av Sportfiskarna och våra duktiga klubbar runt om i Sverige har visat sig vara mycket uppskattat och ett initiativ som växer, hälsar Joakim Eriksson, som är regionalt ungdomsansvarig i Värmland.

Där arrangerar Sportfiskarna höstlovsfiske vid Butorps ädelfiske norr om Deje. Programmet sträcker sig från onsdag till fredag och Sportfiskarna finns på plats med korvgrill, instruktörer och låneutrustning.
Ett liknande upplägg erbjuds i centrala Örebro, men då startat fisket redan på tisdagen.

Läs mer om programmet i Örebro och Värmland här.

Sportfiskarna erbjuder även höstlovsfiske på andra orter, bland annat i och omkring landets tre största städer.

Här kan du läsa om programmet i Stockholm.

Här kan du läsa om programmet i Göteborg.

Här kan du läsa om programmet i Malmö.

Hans Hällman

 

 

 

 

Annons
AKTUELLT

Håll koll på dina “hotspots”

Med en Garmin Tactix Charlie runt handleden behöver du inte vara orolig för för att du ska missa något. Multisportklockan har både GPS och GLONASS-mottagare, topografiska kartor pulsmätare och 46 inbyggda appar. När du parat ihop Charlie med en kompatibel smartphone kan du ta emot samtal, SMS, e-mail, kalenderaviseringar och notifikationer direkt på handleden. Infattning

Vithaj chockar fiskare

Här ser du en fantastisk uppvisning av en krokad vithaj utanför den amerikanska östkusten. Förvånade turister kunde först se sin fångst ätas upp – och därefter syna en hoppande vithaj!

Krokad tjurhaj angriper kanot

Att fiska från vingliga kanoter är en utmaning för de flesta och inte blir det lättare om man krokar en fisk som plötsligt går till anfall. I en minst sagt gastkramande film på Youtube visas tjurhajens mäktiga kraftresurser – och dess hätska temperament!

Digitalt ytbete filmar huggen

Eco-Popper är en filmande popper som uppges vara världens första digitala bete. Uppkopplingen sker trådlöst till mobil eller platta så fort betet kommer i vattnet. Men glöm inte tafsen – prislappen ligger en bit över 200 dollar.

Båtar och bananer – sanningen!

Att bananen är den ”förbjudna frukten” ombord vet vi ju alla. Men hur kommer det sig att en till synes oskyldig liten gul frukt kan skapa sådana rubriker? Här har du fyra teorier! Gord Pyzer på tidningen Outdoor Canada skrev i förra veckan en uppmärksammad artikel. Man kan säga att ämnesvalet i Gords text delar

Låga böter för laxsvindleri

En dansk fiskgrossist märkte om 174 ton lax från Polen så att den såg ut att komma från Danmark. Fisken exporterades därefter till Australien och inbringade en vinst på 793 000 danska kronor. Fusket avslöjades och den svindlande grossisten dömdes till 2500 kronor i böter, vilket är en bråkdel av vad åklagaren yrkade på.

Störs torsken när du gasar?

Hur påverkas fiskar och andra djur av bullrande motorer från fritidsbåtar? Projekt 8-fjordar har intervjuat marinbiologen Mathias Andersson från Totalförsvarets forskningsinstitut.

Olssons Fiske expanderar i Tibro

Genom att expandera och flytta hela verksamheten till nya lokaler påbörjar Olssons Fiske en ny epok. Satsningen i Tibro drar igång i höst och kommer att ge en butiksyta på över 1500 kvadratmeter. – Det här gör att vi kan öka sortimentet och vi är både stolta och glada, hälsar Nicklas Lundh, VD på Olssons

En guide till världens hajar

Visste du att det i genomsnitt upptäcks tio nya hajarter varje år? Eller att 15 hajarter har rapporterats i svenska vatten och att en av dessa kan bli 400 år? Marinbiologen David Bernvis senaste bok Guide till världens hajar är fylld av spännande fakta om dessa missförstådda och fascinerande djur.

Jaktiahandlare bygger upplevelsecentrum utanför Jönköping

Jaktiahandlaren i Jönköping storsatsar. Christian Larsson bygger ny jätteanläggning, som blir ett upplevelsecentrum med stor butik och omfattande fiskeavdelning. – Det är norra Europas största satsning för jakt, hund, skytte och fiske. Det blir också en restaurang och totalt är ytan 7 000 kvadratmeter, berättar Christian Larsson. Den till ytan stora anläggningen kommer ha ett

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...