[/caption] " /> Sportfiskarna söker kanslichef | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna söker kanslichef

Tjänsten innefattar både fiskevård och sportfiskefrämjande åtgärder. (Foto: Linus Meyer)

Har du utbildning inom biologi, fiskevård eller miljövård  och är genuint sportfiskeintresserad? Då bör du söka vikariatet som kanslichef för Sportfiskarna Region Mälardalen.
I anslutning till Sportfiskarnas huvudkontor finns ett etablerat regionkontor för Stockholm/Mälardalen. I Stockholmsområdet förvaltar Sportfiskarna ett 40-tal fiskevatten och bedriver en omfattande konsultverksamhet.
Nu söker man en vikarie för ordinarie kanslichef och projektsamordnare. Du ska ansvara för kansliet vilket sköter upplåtelser av fiskevatten, fisketillsyn etc. I arbetet ingår även att driva och samordna regionens konsultverksamhet inom fiskevård. Du förväntas utveckla fiskemöjligheterna och informationen kring fisket i regionen. Du kommer även att delta i olika projekt för att öka fiskeintresset. God kännedom om sportfisket i Stockholmsregionen är meriterande och du bör som person ha goda ledaregenskaper och administrationsegenskaper. Tjänsten är heltid 12 månader, tillträde snarast. Möjlighet till fortsatt anställning efter vikariatet kan finnas.
Tjänsten: Vikariat, kanslichef och projektsamordnare region Mälardalen, 12 månader.
Kvalifikationer:
• Akademisk utbildning inom biologi, fiskevård, miljövård eller motsvarande
• God datavana
• Erfarenhet av praktiskt fiskevårdsarbete och/eller vattenkemiska och vattenbiologiska undersökningar/metoder
• Självdrivande och välstrukturerad
• Du uttrycker dig väl i tal och skrift
• Övergripande kunskap om myndighetsstrukturer inom fiske- och miljöområdet
• B-körkort
Ansökan senast 1 oktober med CV och personligt brev till: jobb@sportfiskarna.se
Läs hela platsannonsen här.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta