[/caption] " /> Sportfiskarna söker medarbetare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna söker medarbetare

Ansök innan 22 februari för att jobba med sportfiske i Värmland. (Foto: Peter Belin)

Sportfiskarna:
Sportfiskarna befinner sig i en expansiv fas och har från och med i år ett nytt regionkontor i Värmland dit vi nu söker en medarbetare.

Kontoret ligger i Forshaga vid Klarälvens strand där vi driver en fiskecamp med stugor samt sköter bokning och försäljning av fisket i Forshagaforsen.
Förutom att driva campingen kommer region Värmland bland annat att genomföra olika projekt och konsultuppdrag inom sportfiske och fiskevård, exempelvis elfisken och projekteringar för strömmande vatten.

Om tjänsten:
Du deltar i, och utvecklar den dagliga verksamheten på fiskecampen med kontakt och service för sportfiskare, andra turister och allmänheten. Du förväntas leda befintliga, och söka nya projekt för att på så sätt öka möjligheter för sportfisket nationellt och regionalt. Du jobbar med konsulterande uppdrag inom sportfiske, turism och fiskevård och förväntas kunna hitta och genomföra egna uppdrag. Du representerar Sportfiskarna i olika arbetsgrupper.
Gemensamt med övrig personal kommer du att ansvara för de praktiska fiskeaktiviteter som är knutna till regionkontoret vilket kan inkludera instruktion i sportfiske och fiskevård för ungdomar.
Tjänsten är heltid till och med sista december 2013 med goda möjligheter till förlängning.

Ansökan

Ansökan bestående av personligt brev och CV tas endast emot via e-post: jobb@sportfiskarna.se.
Ange ”Region Värmland” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 22 feb 2013. Tillträde under våren 2013.
Läs mer här (Pdf).

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Hur får man havsöringen att hugga? Den frågan svarade experterna på. Foto: Nicka Hellenberg
Havsöringsfiske för unga blev en fullträff

Havsöringsfiske för unga blev en riktig hit, när det arrangerades fiskeaktivitet på Gotland under flaggen ”Luften är fri”.

Under en grå aprilhimmel samlades förväntansfulla och fiskefebriga ungdomar på en gotländska kusten för att få testa på spinn- och flugfiske efter de silvriga raketerna – havsöringarna.
Ett antal unga sportfiskare fick testa på kustfiske med vadarbyxor under några spännande timmar. Hela aktiviteten skedde i regi av Sportfiskarna på Gotland, i samarbete med Jaktia Visby, Vision Fly Fishing och Abu Garcia.

Det här populära eventet kunde ske med stöd av medel från Svenskt Friluftsliv och Naturvårdsverket. Allt under flaggan ”Luften är fri” – ett projekt som syftar till att få fler människor att prova friluftsliv. På sikt vill man att ett stort antal aktiviteter av det här slaget långsiktigt ska öka medvetenheten om friluftslivets värden och ge mer kunskap om allemansrätten.

Tillbaka till Gotlandskusten. Joakim Lyander från Sportfiskarna höll i verksamheten och berättade om grunderna i havsöringsfisket, innan det var dags för mer skarpt läge.

De ungdomar som ville testa på flugfiske fick först en snabbkurs på torra land av Niklaus Bauer från Vision, medan Thomas Sjöblom från ABU Garcia tog med sig spinnfiskegänget till vattenbrynet. Förutom dessa tre herrar fanns även Andreas Johannesson och Ola Thomsson från Jaktia Visby med och hjälpte till med såväl handfasta råd som utrustning.

Och visst lyckades ungdomarna också få fisk. Alla som fiskat havsöring på kusten vet hur knivigt det kan vara och hur mycket tid man kan behöva lägga ner innan den första fisken biter, men med professionell ledsagning blir vägen avsevärt kortare.
Ett par riktigt fina havsöringar bet över dragen och kunde efter ett par snabba bilder återbördas till sitt bräckta och rätta element.

Projektledare Joakim Lyander sammanfattar:
– Jag tyckte att satsningen blev lyckad och jag upplevde att alla deltagare var väldigt nöjda med dagen. Att två av juniorerna dessutom lyckades fånga sin allra första havsöring, helt på egen hand, var en fantastisk upplevelse att få bevittna. Jag är helt säker på att detta tillfälle gav flera av deltagarna mersmak och att några tog med sig minnen för livet!
Nedan ett bildsvep från dagen.
Nicka Hellenberg

Foto: Nicka Hellenberg och Joakim Lyander

Du kanske även gillar detta