[/caption] " /> Sportfiskarna söker medarbetare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna söker medarbetare

Ansök innan 22 februari för att jobba med sportfiske i Värmland. (Foto: Peter Belin)

Sportfiskarna:
Sportfiskarna befinner sig i en expansiv fas och har från och med i år ett nytt regionkontor i Värmland dit vi nu söker en medarbetare.

Kontoret ligger i Forshaga vid Klarälvens strand där vi driver en fiskecamp med stugor samt sköter bokning och försäljning av fisket i Forshagaforsen.
Förutom att driva campingen kommer region Värmland bland annat att genomföra olika projekt och konsultuppdrag inom sportfiske och fiskevård, exempelvis elfisken och projekteringar för strömmande vatten.

Om tjänsten:
Du deltar i, och utvecklar den dagliga verksamheten på fiskecampen med kontakt och service för sportfiskare, andra turister och allmänheten. Du förväntas leda befintliga, och söka nya projekt för att på så sätt öka möjligheter för sportfisket nationellt och regionalt. Du jobbar med konsulterande uppdrag inom sportfiske, turism och fiskevård och förväntas kunna hitta och genomföra egna uppdrag. Du representerar Sportfiskarna i olika arbetsgrupper.
Gemensamt med övrig personal kommer du att ansvara för de praktiska fiskeaktiviteter som är knutna till regionkontoret vilket kan inkludera instruktion i sportfiske och fiskevård för ungdomar.
Tjänsten är heltid till och med sista december 2013 med goda möjligheter till förlängning.

Ansökan

Ansökan bestående av personligt brev och CV tas endast emot via e-post: jobb@sportfiskarna.se.
Ange ”Region Värmland” i ämnesraden. Sista ansökningsdag är 22 feb 2013. Tillträde under våren 2013.
Läs mer här (Pdf).

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta