Är du en god ledare med stark integritet, diplomatisk kompetens och ett gott omdöme? Är du dessutom en duktig analytiker som brinner för Sportfiskarnas värdegrund? Ja, då kanske tjänsten som generalsekreterare på Sportfiskarna är något för dig. " /> Sportfiskarna söker ny generalsekreterare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Mathias Arnham
Sportfiskarna satsar framåt.
Sportfiskarna söker ny generalsekreterare

Är du en god ledare med stark integritet, diplomatisk kompetens och ett gott omdöme? Är du dessutom en duktig analytiker som brinner för Sportfiskarnas värdegrund? Ja, då kanske tjänsten som generalsekreterare på Sportfiskarna är något för dig.
Sportfiskarna befinner sig i en fas av stark tillväxt och hoppas kunna expandera ytterligare. Sportfisket 2016 är en av Sveriges populäraste fritidsaktiviteter, och många av dess utövare engageras i aktiviteter landet runt. En sammanställning visar att uppemot 100 000 sportfiskare arbetar mer än 900 000 ideella dagar årligen med fiske- och vattenvård. Till det kan läggas mängder av annat naturfrämjande arbete i de 400 ideella föreningar som är anslutna till förbundet.
Det behövs alltså en duktig ledare till att få förbundet och dess närliggande verksamheter att dra åt samma håll. Därutöver krävs förmågan att på högsta politiska nivå försvara sportfiskets position i Sverige.

Arbetet som generalsekreterare är förlagt till huvudkontoret i Stockholm och ansökan ska vara inne senast den 4 december.

Läs Sportfiskarnas annons här.

 

Relaterad nyhet från din region
35 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Finns det något hopp för Östersjötorsken? Ja, det hoppas aktörerna kring den nya forskningsstationen på Gotland. Foto: Laurence
Här är den nya vaggan för krisande Östersjötorsken

Många torskvänner riktar nu blickarna mot Gotland, där det pågår ett projekt som kan bli Östersjötorskens räddning. Sportfiskarna har nämligen fått de första torskarna levererade till sin forskningsstation Ar.

Det är SLU:s forskningsskepp Svea som kommit med en last, som kan visa sig vara sällsynt värdefull för Östersjöns ekosystem. Det handlar om 150 torskar, som till det yttre verkar vara i god kondition. De kommer nu att vara en levande del av demonstrationsprojektet ”ReCod-utsättning av småtorsk i Östersjön”.
Värd för projektet är Uppsala universitet, i samarbete med stiftelsen BalticWaters2030 och Sportfiskarna.

Förhoppningen är att de aktuella torskarna ska bli föräldrar till många yngel, som kommer att få simma ut i havet när de är redo. Sportfiskarnas projektledare Lars Vallin fick påhälsning av TV4 när torskarna släpptes ut i bassängerna.

– Tricket i det här projektet är att försöka knuffa torskens utveckling förbi äggstadiet som är en flaskhals. I forskningsstationen kommer äggen att utvecklas till yngel i de svarta behållarna i ett kylrum, berättar han i intervjun.

Här kan du se hela inslaget!

Du kanske även gillar detta