" /> Sportfiskarna söker projektledare i Jönköpings län | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Är du sugen på en spännande utmaning? Sportfiskarna söker en projektledare som ska arbeta med barn och unga. Foto: Magnus Grimstedt
Sportfiskarna söker projektledare i Jönköpings län

Sportfiskarna i Jönköpings län vill se ännu fler barn och ungdomar som fiskar och engagerar sig för våra vatten. Därför söker nu barn- och ungdomsverksamheten en projektledare som kan bygga nätverk, arrangera fiskeaktiviteter och få framtidens fiskare att intressera sig för fiskevård.

En stor del av Sportfiskarnas arbeta går ut på att satsa på barn och ungdomar – alltså på framtidens fiskare och förvaltare av våra vatten.

Nu söker förbundet en projektledare i Jönköpings län som kan få fler barn och ungdomar att börja fiska och intressera sig vatten- och fiskevård.

Projektledaren kommer bland annat:

  • Genomföra praktiska vatten- och fiskevårdsåtgärder tillsammans med skolklasser
  • Arrangera olika typer av fiskeaktiviteter för att främja intresset för fiske i regionen och du kommer ansvara för en omfattande lovverksamhet med inriktning mot fiske.
  • Bygga nätverk, aktivt söka finansiering och sjösätta nya projekt för att öka möjligheterna för barn och ungdomars fiske.

Sista ansökningsdag är den 22 april 2018.

Läs mer om tjänsten här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En undersökning visar att stöldrisken gör att båtägare inte byter till modernare motorer. Foto: Steve Adams
Så mycket släpper de svenska fritidsbåtarna ut

Bland de båtburna sportfiskarna pågår det en grön våg, där folk byter ut sina fossildrivna motorer till elmotorer. Men det finns fortfarande bromsar som gör att utvecklingen inte sker fullt ut.

Transportstyrelsen har tagit fram en undersökning kring båtmotorernas miljöpåverkan, med finansiering av Havs- och vattenmyndigheten. Det konstateras att bensinmotorer står för cirka 60 procent av koldioxidutsläppen och äldre tvåtaktare står för den största andelen utsläpp av kolväten.
Totalsiffran för de svenska fritidsbåtarnas utsläpp är 177 000 ton koldioxid och 2 100 ton kolväten.

Inom vissa områden ligger ekonomiska skäl bakom trögheten i utvecklingen. Båtägare behåller nämligen sina äldre tvåtaktsmotorer för att de är mindre stöldbegärliga än nyare fyrtaktsmotorer.
– En lösning på de här problemen kostar pengar, som knappast båtägarna själva kan stå för. Genom subventioner av miljövänligare bränsle, som idag är mycket dyrare per liter än ordinarie bränsle, skulle staten kunna snabba på utvecklingen mot ett mer miljövänligt båtliv, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för tidningen Båtliv, vars artikel du kan läsa här.

Kartläggningen visar också att fler båtägare skulle kunna tänka sig att tanka miljövänligt om priserna vore lägre och bränslet mer tillgängligt på framför allt sjömackar. Här hittar du hela rapporten!

Du kanske även gillar detta