Sportfiskarna storsatsar på friluftsliv under höstlovet

Fiska på sportlovet

Kom och fiska regnbåge med Sportfiskarna nästa vecka! (Foto: Bengt Olsson)

Kom och fiska regnbåge gratis under höstlovet: Sportfiskarna erbjuder öppna fiskeaktiviteter på fem orter under nästa vecka: Göteborg, Stockholm, Norrköping, Eskilstuna och Sjöbo.
– Barn och ungdomar som får prova på att fiska utvecklar ofta även ett livslångt miljö- och naturintresse. Lär man sig bruka naturen vill man i regel lära sig mera och inser ofta att naturen är en resurs som vi måste värna om, kommenterar Stefan Nyström Sportfiskarnas generalsekreterare.
Enligt en tidigare undersökning av fiskeintresset hos barn och ungdomar är tillgången på fiskemöjligheter i närområdet viktigt för att grundlägga ett fiskeintresse. Fiskeintresset är minst i storstäderna där förutsättningar i regel är sämre med exempelvis färre fiskevatten nära hemmet. Sportfiskarna finner det därför angeläget att erbjuda fiskemöjligheter i anslutning till Stockholm, Göteborg och Skåneregionen.
– Sportfiskarna vill att fler människor upptäcker hur spännande och kul det är att fiska. Ur ett folkhälsoperspektiv är det även viktigt att erbjuda kostnadsfria friluftsaktiviteter under höstlovet dit alla är välkomna, säger Stefan Nyström.
Aktiviteterna under höstlovet erbjuder på alla fem orter möjlighet att kostnadsfritt fiska regnbåge och fånga en fisk att ta hem till middag. Det finns även möjlighet att låna fiskeutrustning och att få hjälp att lära sig kasta med olika fiskeutrustningar. Sportfiskarna bjuder även hungriga höstlovsfirare på korv med bröd och fisketips.

Höstlovsfiske arrangeras enligt följande:

Stockholm: sjön Trekanten vid Liljeholmen, lör-sön 2-3/11, kl 10–15.
Göteborg: Härlanda tjärn, tisdag 29/10: kl 10–14, Sjölyckan 30/10-3/11, kl 10.00–14.00.
Eskilstuna: Strömsholmen, lördag 2/11, kl 10–16.
Norrköping: Revfens grund, måndag 28/10, kl 10-16
Sjöbo: Björkadammen, 28-31/10, kl 08-18.

Annons
AKTUELLT

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...