Fiska på sportlovet Kom och fiska regnbåge med Sportfiskarna nästa vecka! (Foto: Bengt Olsson)[/caption] " /> Sportfiskarna storsatsar på friluftsliv under höstlovet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna storsatsar på friluftsliv under höstlovet
Fiska på sportlovet

Kom och fiska regnbåge med Sportfiskarna nästa vecka! (Foto: Bengt Olsson)

Kom och fiska regnbåge gratis under höstlovet: Sportfiskarna erbjuder öppna fiskeaktiviteter på fem orter under nästa vecka: Göteborg, Stockholm, Norrköping, Eskilstuna och Sjöbo.
– Barn och ungdomar som får prova på att fiska utvecklar ofta även ett livslångt miljö- och naturintresse. Lär man sig bruka naturen vill man i regel lära sig mera och inser ofta att naturen är en resurs som vi måste värna om, kommenterar Stefan Nyström Sportfiskarnas generalsekreterare.
Enligt en tidigare undersökning av fiskeintresset hos barn och ungdomar är tillgången på fiskemöjligheter i närområdet viktigt för att grundlägga ett fiskeintresse. Fiskeintresset är minst i storstäderna där förutsättningar i regel är sämre med exempelvis färre fiskevatten nära hemmet. Sportfiskarna finner det därför angeläget att erbjuda fiskemöjligheter i anslutning till Stockholm, Göteborg och Skåneregionen.
– Sportfiskarna vill att fler människor upptäcker hur spännande och kul det är att fiska. Ur ett folkhälsoperspektiv är det även viktigt att erbjuda kostnadsfria friluftsaktiviteter under höstlovet dit alla är välkomna, säger Stefan Nyström.

Aktiviteterna under höstlovet erbjuder på alla fem orter möjlighet att kostnadsfritt fiska regnbåge och fånga en fisk att ta hem till middag. Det finns även möjlighet att låna fiskeutrustning och att få hjälp att lära sig kasta med olika fiskeutrustningar. Sportfiskarna bjuder även hungriga höstlovsfirare på korv med bröd och fisketips.

Höstlovsfiske arrangeras enligt följande:

Stockholm: sjön Trekanten vid Liljeholmen, lör-sön 2-3/11, kl 10–15.
Göteborg: Härlanda tjärn, tisdag 29/10: kl 10–14, Sjölyckan 30/10-3/11, kl 10.00–14.00.
Eskilstuna: Strömsholmen, lördag 2/11, kl 10–16.
Norrköping: Revfens grund, måndag 28/10, kl 10-16
Sjöbo: Björkadammen, 28-31/10, kl 08-18.

Relaterad nyhet från din region
52 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta