Berit Einebrant var en av många duktiga värvare i entrén på Sportfiskemässan. (Foto: Bengt Olsson) Berit Einebrant var en av många duktiga värvare i entrén på Sportfiskemässan. (Foto: Bengt Olsson)[/caption] " /> Sportfiskarna värvade friskt på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna värvade friskt på Sportfiskemässan
Berit Einebrant var en av många duktiga värvare i entrén på Sportfiskemässan. (Foto: Bengt Olsson)

Berit Einebrant var en av många duktiga värvare i entrén på Sportfiskemässan. (Foto: Bengt Olsson)

Den årliga Sportfiskemässan är Sportfiskarnas viktigaste aktivitet med bland annat en omfattande värvningsaktivitet i entrén. I år värvade man drygt 750 nya medlemmar.
Värvningsresultatet är endast ett 30-tal medlemmar under tidigare värvningsrekord. I detta sammanhang ska man även vara medveten om att en ganska stor andel besökare redan är medlemmar.
Under lördagen kom över 7000 besökare till mässan och det var kö långt ut på gatan. Totalt besöktes mässan av över 12 737 fiskeintresserade.
Sportfiskemässan i Kista blev överlag en stor framgång för Sportfiskarna: förutom många nya medlemmar genomfördes breda informationsinsatser och försäljningen av profilprodukter drog in stora summor till förmån för fiskevården. Alla inkomster från mässan 2014 går oavkortat till åtgärdande av ett vandringshinder.
En annan framgångsrik verksamhet var ungdomsaktiviteterna. Sportfiskeskolan och fiskepysslet i Unga Sportfiskares monter lockade drygt 350 barn.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta