Förnya ditt medlemskap senast sista mars – vinn en båt! (Foto: Oskwig) Förnya ditt medlemskap senast sista mars – vinn en båt! (Foto: Oskwig)[/caption] " /> Sportfiskarna: Vinn en båt! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarna: Vinn en båt!
Förnya ditt medlemskap senast sista mars – vinn en båt! (Foto: Oskwig)

Förnya ditt medlemskap senast sista mars – vinn en båt! (Foto: Oskwig)

Du som är medlem i Sportfiskarna kan förnya ditt medlemskap senast 31/3 och då delta i en utlottning av biltaksbåten Oskwig 330 och många andra fina priser.
En medlem vinner en biltaksbåt!
Oskwig 330 är en lätt aluminiumbåt för det rörliga fisket. En bred platt botten gör båten stadig och grundgående. Vikten är endast 38 kilo. Med två rejäla handtag i fören respektive två i aktern är båten mycket lätt att bära. Du lyfter lätt upp den på takräcket! Båten är komplett utrustad med åror, isolerande dynor på tofterna, dränerande gummimatta på durken och två spöhållare!

Fem medlemmar vinner en exklusiv Ambassadeur!
Rullarna är av modellen 5601 Black Edition, Ge fan i våra vatten 2013. Vänstervevade!

10 medlemmar vinner buff och mugg!
Sportfiskarnas egen buff är i fisk-kamouflagemönster i blått/svart/vitt. Man får även förbundets stilrena kaffemugg i svart med logga!

Alla medlemmar kan vinna!
Du som är individuell medlem och betalar senast 31/3 2014 med avin som kom hem till dig i början av februari har chans att vinna. (det går naturligtvis att också bra att betala med internetbank)

Även du som är föreningsmedlem deltar i tävlingen om din förening registrerar dig som betald medlem i medlemsregistret före sista mars. Har du redan betalt avgiften för 2014 är du naturligtvis också med i utlottningen!

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta