Olof Engstedt och Bengt-Göran Birgersson vid prisutdelningen. (Foto: Eva Häll) Olof Engstedt och Bengt-Göran Birgersson vid prisutdelningen. (Foto: Eva Häll)[/caption] " /> Sportfiskarnas biolog fick miljöpris | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarnas biolog fick miljöpris
Olof Engstedt och Bengt-Göran Birgersson vid prisutdelningen. (Foto: Eva Häll)

Olof Engstedt och Bengt-Göran Birgersson vid prisutdelningen. (Foto: Eva Häll)

Nyligen mottog Sportfiskarnas biolog Olof Engstedt, verksam som projektledare inom Rovfiskprojektet i Kalmarregionen, Äspö Miljöforskningsstiftelses årliga miljöpris.
Äspö Miljöforskningsstiftelse delar ut ett pris om totalt 100 000 kronor till en eller flera personer, företag eller organisationer i Kalmar län som bidragit till större miljöengagemang genom ökade kunskaper eller praktiskt inriktade miljöinsatser.
I år delades priset av eldsjälarna Olof Engstedt och Bengt-Göran Birgersson.
Olof Engstedt får personligen priset med motiveringen: ”För att han genom sitt stora engagemang i arbetet med att öka produktionen av fiskyngel i Östersjöns kustvatten entusiastiskt uppmuntrar både fiske- och naturvårdsintresserade till insatser för en bättre kustvattenmiljö och för att han med sina stora kunskaper stimulerar till vattenvårdande åtgärder baserade på vetenskaplig grund.”

Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta