Sportfiskarna tar ton i valspurten. Sportfiskarna tar ton i valspurten.[/caption] " /> Sportfiskarnas valmanifest | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarnas valmanifest
Sportfiskarna tar ton i valspurten.

Sportfiskarna tar ton i valspurten.

Sportfiskarna: Nu får det vara slut på röstfisket. Vackra ord om vår kära framtid och om att alla behövs måste följas av handling.
Här följer Sportfiskarnas valmanifest. ”Vi är inte något politiskt parti. Men vi för fiskens talan. Och vi talar för de närmare två miljoner av oss som fiskar varje år. Sportfiskarna är Sveriges enda organisation med fullt fokus på livet under vattenytan.
Sportfisket ger jobb, hälsa, rekreation och en närhet till naturen för miljoner svenskar. Just nu ställer vi tre krav på en kommande regering.”

  1. Rädda torsken
    Flera fiskarter är akut hotade. Havets skafferi är tömt. Till nästa år har forskarna föreslagit en halvering av torskfisket i Östersjön. På västkusten är torsken helt borta på många håll. Hela havet måste få leva.
  2. Miljöanpassa vattenkraften
    För att uppnå miljömål och EU-direktiv krävs att nya regler för vattenkraft införs. Produktionsförlusterna är små, de biologiska vinsterna stora. Alla blir vinnare när vattenkraften miljöanpassas. Fisken måste få passera våra kraftverk levande.
  3. Mer fiske för fler
    Sportfiskarna tar varje år ut tiotusentals barn på fiske. Vi förmedlar kunskap om miljön och allemansrätten. Ett väckt fiskeintresse hos ett barn ger ofta ett livslångt intresse för naturen. Med ett fördubblat anslag till friluftsorganisationerna kan fler hjälpas att upptäcka naturen.

Sportfiskarna är den självklara organisationen för alla fiske- och naturälskare. Läs mer om oss på www.sportfiskarna.se
Varning: Du kan fastna på kroken – fiske är kul.

Relaterad nyhet från din region
47 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta