Sportfiskarna tar ton i valspurten. Sportfiskarna tar ton i valspurten.[/caption] " /> Sportfiskarnas valmanifest | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskarnas valmanifest
Sportfiskarna tar ton i valspurten.

Sportfiskarna tar ton i valspurten.

Sportfiskarna: Nu får det vara slut på röstfisket. Vackra ord om vår kära framtid och om att alla behövs måste följas av handling.
Här följer Sportfiskarnas valmanifest. ”Vi är inte något politiskt parti. Men vi för fiskens talan. Och vi talar för de närmare två miljoner av oss som fiskar varje år. Sportfiskarna är Sveriges enda organisation med fullt fokus på livet under vattenytan.
Sportfisket ger jobb, hälsa, rekreation och en närhet till naturen för miljoner svenskar. Just nu ställer vi tre krav på en kommande regering.”

  1. Rädda torsken
    Flera fiskarter är akut hotade. Havets skafferi är tömt. Till nästa år har forskarna föreslagit en halvering av torskfisket i Östersjön. På västkusten är torsken helt borta på många håll. Hela havet måste få leva.
  2. Miljöanpassa vattenkraften
    För att uppnå miljömål och EU-direktiv krävs att nya regler för vattenkraft införs. Produktionsförlusterna är små, de biologiska vinsterna stora. Alla blir vinnare när vattenkraften miljöanpassas. Fisken måste få passera våra kraftverk levande.
  3. Mer fiske för fler
    Sportfiskarna tar varje år ut tiotusentals barn på fiske. Vi förmedlar kunskap om miljön och allemansrätten. Ett väckt fiskeintresse hos ett barn ger ofta ett livslångt intresse för naturen. Med ett fördubblat anslag till friluftsorganisationerna kan fler hjälpas att upptäcka naturen.

Sportfiskarna är den självklara organisationen för alla fiske- och naturälskare. Läs mer om oss på www.sportfiskarna.se
Varning: Du kan fastna på kroken – fiske är kul.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta