[/caption] " /> Sportfiske för ungdomar 12-17 år i sjön Hovran | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiske för ungdomar 12-17 år

Tag chansen att prova gäddfiske i sjön Hovran.

Dalafiskeguide erbjuder ungdomar en introduktion till sportfiske.
– Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att uppleva glädjen med fiske, säger Andreas Jax som är med och arrangerar.

Att fiska är en beroendeframkallande naturupplevelse. I Dalarna huserar fiskeguiderna Jens Eriksson och Andreas Jax. De vill att fler ungdomar ska få chansen att prova på sportfiske och har därför arrangerat prova-på-dagar i sjön Hovran. Är du mellan 12-17 år och vill testa gäddfiske? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta