Efter fjolårets succé stundar nu återigen en heldag späckad med sportfiske. Stor sportfiskeavdelning, flera båtpremiärer, tillbehör och ett mäktigt scenprogram borgar för ännu en lyckad lördag på på Båtmässan i Göteborg. " />
Annons
Sportfiske på Båtmässan – teckna en gratis prenumeration | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Claes "Svartzonker" Claesson och Martin Falklind bjuder båda på intressanta föreläsningar på Båtmässans scen den 2 februari. Kom hit och lyssna. Teckna samtidigt en gratis prenumeration på tidningen Fiskejournalen.
Sportfiske på Båtmässan - teckna en gratis prenumeration

Efter fjolårets succé stundar nu återigen en heldag späckad med sportfiske. Stor sportfiskeavdelning, flera båtpremiärer, tillbehör och ett mäktigt scenprogram borgar för ännu en lyckad lördag på på Båtmässan i Göteborg.
Ta fram din almanacka och notera söndagen den 2 februari – då är nämligen hela Svenska mässan fylld till bredden av sportfiskare. Efter flera år av lyckade event kör vi vidare på konceptet där vi på Fiskejournalen tillsammans med Båtmässan arrangerar en heldag för sportfiskare.

Fiskejournalen är på plats och delar för Båtmässans räkning ut gratis prenumerationer till de 400 första besökarna.

I mässhallen finner du flera nya sportfiskebåtar med mängder av tillbehör och på scenen bjuder vi på allt från fiskeäventyr med Martin Falklind, en intensivkurs i ekolodshantering med Bo Hall till ett intressant föredrag med sportfiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson.

Fiskejournalen är på plats och delar för Båtmässans räkning ut gratis prenumerationer till de 400 första besökarna.

Scenprogrammet, Båtmässan, den 2 februari

10:45 – 11:00
Sportfiske till 100%!
Medverkande: Anders Holm, Chefredaktör Fiskejournalen, Bengt Wallin,  scenprogramsansvarig.

11:00 – 12:00
Sportfiskarens bästa vän är… ekolodet
Medverkande: Bo Hall.

12:00 – 13:00
Spännande havsöringsfiske premierat!
Medverkande: Jonas Nordigårds,  fiskeguide.

13:00 – 14:00
Blåfenad tonfisk, nu etablerad i svenska vatten?
Medverkande: Roberth Hellberg, Fladen Store Björlanda, Tobias Ehn.

14:00 – 15:00
Sveriges största sportfiskeprofil, Svartzonker, gästar Båtmässan
Medverkande: Claes ”Svartzonker” Claesson, Svartzonker Sweden AB.

15:00 – 16:00
Fiskeäventyr med Martin Falklind
Medverkande: Martin Falklind, filmare och producent på Ecofilm Scandinavia AB.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta