Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Sportfiske världshaven runt

Kungsbacka Sporfiskeklubb bjuder in till en spännande föreläsning om fiske i världens hav. Fiskeglobetrottern Jonas Holmgård och fiskeentreprenören Thomas Søbrink är kvällens ciceroner.
Berättelser, bilder och filmklipp utlovas av dess herrar som fiskat i bortåt fyrtio länder. Exotiska och kända metoder används på spännande arter. Sponsorerna Lowrance, Wiggler och Björlanda sportfiske ordnar lotteri med fantastiska priser.
Föreläsningen hålls 31 januari klockan 19.00 på Elektronen i Kungsbacka.
För mer info klicka HÄR
Anders Nicander

Spännande berättelser om fiske efter bland annat GT, sailfish och marlin utlovas.

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta