Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskemässa på gång

Fiskejournalens scen står klar inför Sportfiskemässan. (Foto: Morgan Fihn)

I morgon fredag klockan 09.00 slår Sportfiskemässan i Kista upp dörrarna. Just nu färdigställer Fiskejournalen scenen där du kan avnjuta ”Sanna fiskehistorier” och föredrag.
Det väntar mycket folk till Sportfiskemässan i Kista. Klockan 09.00 i morgon öppnar man portarna och vi på Fiskejournalen hoppas att du vill komma förbi vår scen och monter. Vi har förmånliga prenumerationserbjudanden med fräcka premier.
Nedan hittar du ett schema över aktiviteterna på scenen.
Morgan Fihn

Fiskejournalens scen fredag:

11.30 Med fiske på schemat
Gymnasieelever från SportfiskeAkademin i Forshaga berättar om hur det är att utbilda sig till sitt drömyrke – och vilka möjligheter som finns efter studenten.
12.00 Sanna Fiskehistorier: Martin Falklind & Leif Milling
Martin Falklind berättar galna fiskehistorier tillsammans med den prisbelönta fotografen och flugfiskaren Leif Milling.
13.30 Nu ska vandringsfisken fram – äntligen!
Älvräddarnas Christer Borg berättar om arbetet med fiskvägar som nu börjar bära frukt.
14.00 Sanna Fiskehistorier: Martin Falklind & Stefan ”Trumman” Trumstedt
Martin Falklind berättar galna fiskehistorier tillsammans med den fanatiske gäddfiskaren Stefan ”Trumman” Trumstedt.
14.30 En säsong i sydsvenska öringåar
Johan Klingberg tar dig med på spännande smygfiske i jakten på de sydsvenska storöringarna. Intressanta berättelser om flugval, insekter och fiskevatten varvas med berättelser om den pågående kampen mot storbolagens vilja att skövla dessa unika strömmar.
15.00 Sanna Fiskehistorier: Martin Falklind & Johan Broman
Martin Falklind berättar galna fiskehistorier tillsammans med den bereste fiskeguiden Johan Broman, aktuell med nya tv-serien ”Fiske – lite djupare”.
15.30 Flugfiske som medicin
Flugfiskaren och fotografen Leif Milling har besökt organisationen Rivers of Recovery i USA som hjälper krigsveteraner tillbaka till livet – genom flugfiske! Hör honom berätta om fascinerande livsöden, njut av härliga bilder och få en helt ny bild av vad fiske kan betyda för människan.
16.30 Sanna Fiskehistorier: Martin Falklind & Torbjörn ”Buster” Odén
Martin Falklind berättar galna fiskehistorier tillsammans med gäddfiskeproffset Torbjörn ”Buster” Odén.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta