[/caption] " /> Sportfiskemässan rivstartar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskemässan rivstartar

Det gigantiska akvariet lockar många nyfikna. Här ska betestillverkare visa produktnyheter. (Foto: Morgan Fihn)

Publiken väller redan in på årets upplaga av Sportfiskemässan i Jönköping. Ett stort antal utställare finns representerade och det har återigen blivit dags för gäddorna i det stora fiskeakvariet att göra sitt första framträdande.
I Sportfiskemässans stora akvarium bor det både gäddor, ett gäng regnbågar och några vitfiskar. Det är dock gäddorna som har huvudrollen när olika betestillverkare under mässans gång ska se om de kan få fiskarnas uppmärksamhet
Fiskejournalens scen invigs klockan 12.30 när Älvräddarna och dess ordförande Christer Borg ger oss de senaste turerna inom kraftindustrins, politikens och de strömmande vattnens vindlande tillvaro.
Därefter rullar det på med ett späckat schema. Här hittar du tiderna.
Missa inte tidigare notiser om Sportfiskemässan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta