Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Agneta Brunell konstaterar att Sportfiskemässan ställs in även nästa år.
Sportfiskemässan ställs in – siktar på 2022

Arrangörerna för Sportfiskemässan har nu tagit det väntade men tråkiga beslutet. Mässan som var planerad 19–21 mars 2021 ställs in på grund av pandemin och det beslut om mötesrestriktioner som följde på den.

Därmed blir det minst två års uppehåll för mässan, som var planerad att hållas på Stockholmsmässan.
– Jag tycker att det är tråkigt för alla som är sugna på mässa, framför allt alla nya Sportfiskeintresserade i Sverige, men nu ser ju läget ut som det gör och det är bara att ta det lugnt till pandemin är över, säger mässgeneralen Agneta Brunell till Fiskejournalen.

Hon konstaterar att sportfisket är en av få branscher som faktiskt har fått ett uppsving under pandemin, och att det rent publikt borde finnas ett väldigt stort intresse de närmaste åren.
– När mässan äntligen kommer 2022 tror jag vi kommer få uppleva den bästa Sportfiskemässan någonsin, hoppas Agneta Brunell.
Här kan du läsa mer information kring Sportfiskemässan.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta