[/caption] " /> Sportfiskemässan: Vattentäta tips för regnbågssjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskemässan: Vattentäta tips för regnbågssjön

Johan Klingberg är från Jönköping, så för de som har frågor om närliggande vatten är Johan rätt person.

Johan Klingberg är en av Sveriges mest kunniga flugfiskare. På Sportfiskemässans stora scen, den 5-7 april, ger han dig några supertips för regnbågssjön. Kom till Fiskejournalens scen, följ tipsen och få fisk!
Jönköpingssonen Johan Klingberg är välkänd inom flugfiskekretsar genom sina filmer, artiklar och föreläsningar. Numera är han också redaktör för flugfisketidningen Fly & Tie.

Johan är en sann entusiast och han finner en stor glädje i att lära andra att fiska. För den som inte vill gå fisklös från regnbågssjön, är hans presentation på mässan ett måste.

Lyssna först, shoppa sen
Johan kommer att avslöja små enkla knep när det gäller både utrustning och fiskesätt. Att åhöraren befinner sig mitt i fiskeutrustningens mecka, gör inte saken sämre. Lyssna först på Johan Klingberg och ta sedan en shoppingrunda på mässan för att införskaffa de flugor, tafsar eller kanske till och med spön och kläder som du behöver.
Presentationen riktar sig både till nybörjare och mer rutinerade flugfiskare och kommer hållas både fredag, lördag och söndag, den 5-7 april.
Läs mer här.
Missa inte tidigare notiser om Sportfiskemässan.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta