[/caption] " /> Sportfiskemässan: Vattentäta tips för regnbågssjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfiskemässan: Vattentäta tips för regnbågssjön

Johan Klingberg är från Jönköping, så för de som har frågor om närliggande vatten är Johan rätt person.

Johan Klingberg är en av Sveriges mest kunniga flugfiskare. På Sportfiskemässans stora scen, den 5-7 april, ger han dig några supertips för regnbågssjön. Kom till Fiskejournalens scen, följ tipsen och få fisk!
Jönköpingssonen Johan Klingberg är välkänd inom flugfiskekretsar genom sina filmer, artiklar och föreläsningar. Numera är han också redaktör för flugfisketidningen Fly & Tie.

Johan är en sann entusiast och han finner en stor glädje i att lära andra att fiska. För den som inte vill gå fisklös från regnbågssjön, är hans presentation på mässan ett måste.

Lyssna först, shoppa sen
Johan kommer att avslöja små enkla knep när det gäller både utrustning och fiskesätt. Att åhöraren befinner sig mitt i fiskeutrustningens mecka, gör inte saken sämre. Lyssna först på Johan Klingberg och ta sedan en shoppingrunda på mässan för att införskaffa de flugor, tafsar eller kanske till och med spön och kläder som du behöver.
Presentationen riktar sig både till nybörjare och mer rutinerade flugfiskare och kommer hållas både fredag, lördag och söndag, den 5-7 april.
Läs mer här.
Missa inte tidigare notiser om Sportfiskemässan.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll, som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske, har anledning att vara optimist inför säsongen. Foto: Privat
Högtryck i Mörrum – fiskekorten såldes i raketfart

Nedräkningen inför den traditionella premiären i Mörrumsån har inletts – och trycket rapporteras vara väldigt hårt. När försäljningen av fiskekort öppnade så tog nästan alla långtidskort slut direkt.

Det gyllene datumet är satt till 27 mars, och uppenbarligen är det många som vill vara säkra på en plats i händelsernas centrum. Frågan är om det ens finns plats?
– Det finns kort kvar till premiären om någon fortfarande är sugen på det. Mars är ganska tätt inpå nu så det är fortfarande en osäkerhet huruvida man vågar åka och också boka. Vi har naturligtvis även i år generösa avbokningsvillkor, där de får pengarna tillbaka om de får förhinder eller inte vågar sig iväg hit till Mörrum, berättar Ida-Maria Rigoll som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Semester på hemmaplan

Det som gick i raketfart att sälja var långtidskorten. Många verkar helt enkelt ställa in sig på att det blir en ”hemester” även denna sommar med anledning av pandemin.
– Vi har fått en hel den nya kunder, vilket är roligt naturligtvis. Det som finns kvar är ugndomskorten (upp till 18 år) där vi inte sätter några begräsningar alls i antal, då vi verkligen vill gynna dem att börja fiska hos oss, glädjande nog såg vi en enorm ökning av dessa kort sålda förra året.

Ida-Maria Rigoll berättar också att de har helt nya sträckor på gång, med anledning av att kraftverket i Svängsta har rivits.
– Det kommer inte bli klart 2021, utan vi siktar på fiske där först 2022. Det är vatten och sträckor ingen har rört sedan kraftverket byggdes för 100 år sedan – spännande!
Här kan du läsa mer om det klassiska lax- och havsöringsfisket i Mörrumsån, samt vilka kort som finns kvar till försäljning.

Du kanske även gillar detta