EL-GE sportfiske och Fiskejournalens "sportfiskepub" på O'Learys gör comeback! Nu är det dags för ännu en kväll för alla sportfiskeintresserade. Förra kvällen var en oerhörd succé så nu har pubytan ökats med ytterligare några kvadratmeter. " /> Missa inte sportfiskepub på O'Learys | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Mathias Arnham
Den här gången är det äventyrsfiskaren Joel Abrahamsson som håller i fiskequizzet.
Missa inte sportfiskepub på O'Learys

EL-GE sportfiske och Fiskejournalens ”sportfiskepub” på O’Learys gör comeback! Nu är det dags för ännu en kväll för alla sportfiskeintresserade. Förra kvällen var en oerhörd succé så nu har pubytan ökats med ytterligare några kvadratmeter.
Lördagen den 15 augusti 19.00-02.00 kommer vi tillsammans med EL-GE Sportfiske anordna en sportfiskepub på O’Learys, Kungsportsavenyn 9. Konceptet är likt förra gången enkelt men genialt. Allt handlar om att skapa en kväll där sportfiskeintresserade kan hänga med varandra under trevliga former.

På plats kommer det att finnas ”fiskekändisar”, en specialmeny med subventionerade priser samt ett Sportfiskequiz framfört av äventyrsfiskaren Joel Abrahamsson.

Det verkar dessutom som det ska bjudas på ytterligare underhållning i sportfiskets anda men än så länge är just den punkten hemlig. De första 50 besökarna får dessutom en påse med godsaker. Givetvis är inträdet gratis och åldersgränsen är 18 år.

Läs mer om eventet samt diskutera det HÄR

 

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Johan Wernersson utmanade kylan och fick sin efterlängtade fisk. Foto: Privat
Johans kyliga fångst friskade upp Storfiskregistret

Januari kan väl knappast beskrivas som metets högtid, men de som utmanar kylan kan plötsligt hamna i rampljuset. Johan Wernersson fick exempelvis en ljusskygg fisk som friskade upp Storfiskregistret.

Johan och hans vapendragare Alexander Johansson bestämde sig för att inleda året med en fiskesatsning, och redan 1 januari började de med gäddfiske på öppet vatten, vilket resulterade i ett gäng fiskar. Det var dock dagen efter som den stora klev på – och då en helt annan art.
– Vi skulle meta några dagar, och var ute efter färna, id eller lake. Det var blött kallt och lerigt, berättar Johan för Fiskejournalen.

De började meta (bottenmete med glidtackel, hel räka med skal) runt 14-tiden och hade inte ett pet under hela dagen. Så fort mörkret lade sig small det dock till i Johans spö.

– Ett rejält hugg! Jag lyfte spöet och kände att det var en riktigt kraftfull fisk. Det blev en rejäl kamp och fisken gick rakt in i Alex lina och det blev kaos i mörkret, tur vi hade pannlampor.
Först trodde de att fisken hade gått loss, men Alex kände på linan och insåg att den var kvar och tillsammans fick de handdrilla in fisken.
– Till slut handlandade jag den med lera upp till kängskaftet, och när den ligger på mattan så inser jag att det är min största färna nånsin!


Den största i januari
Fisken var hela 59 centimeter lång och vägde 2 630 gram.
– Detta är den största färnan som någonsin regestrerats i januari. Senast inregistrerade färnan i januari var 1992, berättar Johan efter att ha dubbelkollat med Sportfiskarnas storfiskregister.

Vilka tips har han då till dem som vill fånga en kylig färna?
– Mina tre bästa tips för färna är hitta den djupaste hålan där färnorna patrullerar denna tid på året. Bottenmeta med hel räka med skal på, stort bete ger stor fisk – samt använd handvärmare och pannlampa.
Tack för tipsen Johan, och grattis till en präktig fisk, säger vi på Fiskejournalen!

Du kanske även gillar detta