Annons
Sportfisket i Skåne fortsätter att öka under pandemin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket i Skåne växer. Foto: Robert Westin
Sportfisket i Skåne fortsätter att öka under pandemin

I likhet med andra län så har även sportfisket i Skåne sett en kraftig uppgång under pandemin. Sportfiskarna Skåne har satt rekord under flera månader i rad i fiskekortsförsäljning.

De skånska sportfiskeklubbarna har sett en kraftig ökning av antalet sålda fiskekort jämfört med en normal vår och sommar.

Sportfiskarna Skåne driver en sportfiskeanläggning vid Björkadammen utanför Sjöbo. Där har man slagit rekord i antalet besökare.

– Om man tar april månad så brukar vi sälja fiskekort för cirka 30 000 till 40 000 kronor. I april i år sålde vi för över 70 000, säger Sture Eriksson, ordförande i Sportfiskarna Skåne, till SVT.

Hos Sportfiskarna Skåne hoppas man på att det ökade fiskeintresset håller i sig och medför nya medlemmar till länets sportfiskeklubbar.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta