Annons
Sportfisket i Skåne fortsätter att öka under pandemin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Robert Westin
Sportfisket i Skåne växer. Foto: Robert Westin
Sportfisket i Skåne fortsätter att öka under pandemin

I likhet med andra län så har även sportfisket i Skåne sett en kraftig uppgång under pandemin. Sportfiskarna Skåne har satt rekord under flera månader i rad i fiskekortsförsäljning.

De skånska sportfiskeklubbarna har sett en kraftig ökning av antalet sålda fiskekort jämfört med en normal vår och sommar.

Sportfiskarna Skåne driver en sportfiskeanläggning vid Björkadammen utanför Sjöbo. Där har man slagit rekord i antalet besökare.

– Om man tar april månad så brukar vi sälja fiskekort för cirka 30 000 till 40 000 kronor. I april i år sålde vi för över 70 000, säger Sture Eriksson, ordförande i Sportfiskarna Skåne, till SVT.

Hos Sportfiskarna Skåne hoppas man på att det ökade fiskeintresset håller i sig och medför nya medlemmar till länets sportfiskeklubbar.

Relaterad nyhet från din region
58 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Håll koll på vilka regler som gäller för torskfiske i Östersjön.
Bara två torskar per dag – kvoter omfattar fritidsfisket

Tidigare i veckan beslutade EU-ministrarna om fiskekvoterna för Östersjön nästa år. Det innebär också att reglerna för fritidsfisket efter torsk har fastställts.

De beslutade kvoterna innebär en bag-limit på fem torskar per fiskare och dag i västra Östersjön (område SD 22-24). Mellan 1 februari–31 mars i område SD 22-24 gäller en bag-limit på endast två torskar per fiskare och dag.
Fritidsfisket kommer med andra ord att regleras på samma sätt under 2021 som det gjordes under 2020.

Fritidsfiske av torsk i delområde 24 utanför 6 nautiska mil (NM) från baslinjen är förbjudet under 2021. Fiske av torsk är också förbjudet för fritidsfiskare i hela delområdet 25 och 26.
På Havs- och Vattenmyndighetens hemsida kan du läsa allt om vilka fiskeregler som gäller i respektive område.

Du kanske även gillar detta