En vitrocka återutsätts efter fångst vid Bratten. (Foto: Markus Lundgren) En vitrocka återutsätts efter fångst vid Bratten. (Foto: Markus Lundgren)[/caption] " /> Sportfisketräff om Bratten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sportfisketräff om Bratten
En vitrocka återutsätts efter fångst vid Bratten. (Foto: Markus Lundgren)

En vitrocka återutsätts efter fångst vid Bratten. (Foto: Markus Lundgren)

Länsstyrelsen i Västra Götalands förslag på fiskeregleringar för djuphavsområdet Bratten har nu varit ute på remiss. Både yrkesfisket och sportfisket på Bratten, Sveriges enda plats för djuphavsfiske, står nu inför kraftiga begränsningar.
– Förslaget innebär att sportfisket riskerar förlora stora och mycket viktiga områden, därför uppmanar jag alla som är intresserade av havsfiske att komma till vår träff nästa vecka, säger Fredrik Von Elern som är en av initiativtagarna till träffen.
Den 12/2 hålls ett möte för diskussion kring de föreslagna begränsningarna. Representanter för GHFK och Sportfiskarna kommer att närvara.
Tid kl 18:30.
Plats: Väderöarnas båtsällskaps lokal i Hamburgsund.
Alla är välkomna, anmäl via denna sida på Facebook.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta