Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sprudlande fiskeglädje

Med en berättelse som sprudlar av fiskeglädje anmäler Anton Kingström, Djruhamn en 107-centimetare till 100-klubben. Gott för Anton som skrutit om stora gäddor i skolan…
Antons berättelse är alldeles för lång för att återge här, men i korta drag handlar den om att han fick med sig skolkompisarna Ted och Pontus ur på en gäddfisketur.
”Efter allt skrytande i skolan om hur bra fisket är ute vid mitt”, som Anton skriver.
Efter att ha fiskat av ”dom bästa ställena” utan märkbart resultat drog dom iväg till ett helt nytt ställe.
”Drar ett par ivriga kast mot vassen. Drar ett snedkast mot en udde och säger att det här var ett bra kast”, berättar Anton. Då kommer hugget. Inte speciellt stort, tror Anton först – men gäddan växer efterhand som den kommer in mot båten och när alla kan se hur stor den är utbryter stora jublet:
”Glädjen är bara helt sanlöst på topp. Fast det var jag som fick den var alla lika glada.”
Efter en del dramatik får Anton lyft in gäddan och konstaterar att det är en 100-klubbare, med råge!
Svenne Andersson

Anton Kingström ser lite tagen ut efter att ha drillat hem den stora gäddan.

Anton Kingström ser lite tagen ut efter att ha drillat hem den stora gäddan.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta