Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sprutstoppet överklagas inte

Enligt Naturvårdsverkets allmänna råd är det är förbjudet sprida bekämpningsmedel i vattentäkter. (Foto: Svenne Andersson).

Äppelodlare i Österlen gavs dispens för att sprida bekämpningsmedel i skyddsområde för vattentäkt. Länsstyrelsen ansåg att kommunen inte gjort en ordentlig bedömning av konsekvenserna och upphävde dispensen. Nu har Simrishamns kommun beslutat sig för att inte överklaga.
– Att skydda områdena för dricksvattenutvinning i framtiden är en viktig fråga, säger Christine Andersson, miljöjurist på Länsstyrelsen till Ystads allehanda.
Äppelodlarna kommer även i fortsättningen kunna ansöka om dispens för användning av bekämpningsmedel. Miljöförbundet kommer då att ta ställning till ansökan och väga det allmänna intresset mot det enskilda.
Läs hela artikeln i Ystad allehanda.
Mer läsning hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta