Spurt i Meterligan och 100-klubben Nicklas Hallnor från Arjeplog leder Meterligan med betryggande marginal.[/caption] " /> Spurt i Meterligan och 100-klubben | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Spurt i Meterligan och 100-klubben
Spurt i Meterligan och 100-klubben

Nicklas Hallnor från Arjeplog leder Meterligan med betryggande marginal.

Nu är vi inne i slutspurten av Meterligan 2013. En av de som spurtat under hela året är Nicklas Hallnor från Arjeplog. Han har kommit upp i makalösa 68,7 meter gädda. Nästan 20 meter före tvåan Niclas Andersson från Mockfjärd.
Ännu återstår en del 100-klubbare att fånga före årsskiftet – innan vi kan summera 2013 års 100-klubben och Meterligan.
Under de senaste månaderna har Niclas Andersson smugit sig upp på en andraplats. Om namnet låter bekant i sammanhanget är det inte så konstigt. Han har bokstavligt talat abonnerat på placeringar i toppen av Meterligan de senaste åren.
Att någon ska nå ledaren, Nicklas Hallnor från Arjeplog, är inte troligt. Han leder med nästan 20 meter med två veckor kvar av tävlingen med en total på 68,7 meter.
Här hittar du Meterligan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta