rapala cup William Karlsson från Piteå fångade en grann gädda i Piteälven.[/caption] " /> Spurt i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Spurt i Rapala Cup
rapala cup

William Karlsson från Piteå fångade en grann gädda i Piteälven.

Nu går tävlingen Rapala Cup in i sitt slutskede.  I morgon lördag är sista chansen att fånga och anmäla fiskar i tävlingen.
Vill du knipa ett par placeringar i Rapala Cup? Då är det bråttom för på lördag vid midnatt är tävlingen slut. Här kan du se hur du ligger till i tävlingen.
Under de närmsta veckorna kommer våra experter att titta igenom anmälningarna som aspirerar på pris. Det slutgiltiga resultatet i tävlingen presenteras här på fiskejournalen.se kort därefter.
Rapala Cup arrangeras av Fiskejournalen, Normark och Unga Sportfiskare.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta