Följ Ulf Hagströms blogg m gäddflugor. Följ Ulf Hagströms blogg m gäddflugor.[/caption] " /> Stafettblogg med flugbindare | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Stafettblogg med flugbindare
Följ Ulf Hagströms blogg m gäddflugor.

Följ Ulf Hagströms blogg m gäddflugor.

På Allt om Flugfiskes sajt, kommer ett gäng kända ansikten att blogga i vad man kan kalla en stafett. Först ut är gäddflugefantomen Ulf Hagström som gör stora färgglada flugor för stora käftar.
Ni som är flugfiskeintresserade missar väl inte att kika in på Allt om Flugfiskes sajt? Just nu kommer Ulf Hagström att blogga och bjuda både på både flugbindningstips och fisketips när det gäller gädda. Och nu har han bråttom, för det händer mycket på en gång. Hela naturen vaknar och med den gäddorna. Vilket innebär att flugor ska bindas, båtar sjösättas och fisken planeras. Följ Ulfs bestyr i hans blogg på Alltomflugfiske.se!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta