Annons
Ställ inte undan spöt – här blir det höstfiske! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – abborrarna är fortfarande hungriga! Foto: Anders Lundin
Ställ inte undan spöt – här blir det höstfiske!

Intresset för sportfiske har vuxit kraftigt denna sommar, och det gäller att utnyttja säsongen så länge den varar. Sportfiskarna satsar nu på höstlovsfiske över stora delar av landet – som främst riktar sig till ungdomar.

Ni kan med andra ord vänta ett tag till innan ni ställer fiskeutrustningen i vinterförrådet, åtminstone tills efter höstlovet. Sportfiskarna storsatsar på höstlovsfiske på ett 30-tal orter från Luleå i norr till Malmö i syd.
Här på deras hemsida hittar ni en lista på alla orter där det arrangeras Höstlovsfiske, samt hur du kan anmäla dig. Det poängteras dock att det är kläder efter väder som gäller, eftersom det redan hunnit bli snö och minusgrader på några av de aktuella orterna.
Skitfiske på er!

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta