" /> Stampes kanalkrokodil | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Stampes kanalkrokodil

Kristian ”Stampe” Stam vet väl hur man tillverkat gifitiga beten. Han vet uppenbarligen hur man fiskar dom också – gäddan ovan bär syn för sägen.
Den som huserar på Sportfiskeforum är väl bekant med ”Stampe”. Den duktige betestillverkaren från Dals Rostock är också en flitig debattör och bloggare på vårt forum.
Det var i början av maj som ”Stampe” nitade det snygga krokodilen i Dalslands kanal, rätt sent på kvällen. Betet var naturligtvis egentillverkat, en Stampe Custom i färgen bäcköring.
”Leken var i full gång och fisken var svårflörtad. Ett tio sekunder långt spinnstopp gjorde susen. Såg en liten sträckning i linan och mothugget satt. Fisken var utlekt men hade redan ätit upp sig något, man kände tydligt konturerna av fiskar i magen”, skriver ”Stampe” när han anmäler den 116 centimeter långa gäddan till 100-klubben.
Du kan läsa mer på ”Stampes” egen blogg.
Svenne Andersson

Kristian Stam med en välvuxen gädda som han fångat på ett av sina egentillverkade beten.

Kristian Stam med en välvuxen gädda som han fångat på ett av sina egentillverkade beten.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta