För Dagens Nyheters ekonomisida berättar chefen för spelstudion Dice, som utvecklar nästa stora Star Wars spel, att semestern och fisketuren är helig. " /> Star Wars Battlefront – ett spel beroende av fiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Att jobba inom spelbranschen innebär stor press och höga krav. Då är fiske ett bra sätt att koppla av.
Star Wars Battlefront – ett spel beroende av fiske

För Dagens Nyheters ekonomisida berättar chefen för spelstudion Dice, som utvecklar nästa stora Star Wars spel, att semestern och fisketuren är helig.
Pressen på spelstudion Dice är stor. Samtidigt som de nya Star Wars-filmerna ska släppas, ska spelet StarWars: Battelfront vara klart. Men även om det kan vara enorm stressigt att ta ansvar för ett av världens största varumärken inom underhållning, så är semestern helig, menar Patrik Bach som är chef. Fiskeintresset har hängt med honom sedan han var liten och det finns alltid tid för en fiskestund.
– I tidigare projekt ställde vi in semestrarna. berättar Patrik Bach för DN.
– Men det är ett kortsiktigt sätt att se på ett företag. I år har vi istället krävt att alla 360 anställda tar semester.
Huruvida företaget kräver att alla också tar en fisketur framgår inte.

Relaterad nyhet från din region
44 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Enligt guiden Philip Augustsson har det skånska silvret varit segt hittills. Foto: Privat
Seg start på öringfisket i syd – men ge inte upp!

Det vore en överdrift om vi skrev att havsöringsfisket på sydkusten fått en flygande start. Tvärtom kommer det rapporter om att öringen varit ovanligt svårflirtad denna säsongsinledning.

En av dem som kan vittna om det sega fisket är skånske guiden Philip Augustsson, som tror att öringen inte börjat leta sig in mot land ännu.
– Fisket har varit riktigt svårt och trögt hittills. Dåliga vindar, låg temperatur och hög salthalt har ställt till det. Förmodligen är mycket fisk längre ut där de har varmare vatten tack vare strömmarna, berättar Philip Augustsson för Fiskejournalen.

Han tror att det finns en del fisk i mynningar, på grund av högre sötvattenhalt.

– Jag fiskar dock personligen inte i de tillåtna mynningarna, eftersom jag inte vill bidra till att störa öringen i en miljö där de söker skydd och är lättåtkomliga.

Frågan är då vilka knep han kan bjuda på, för dem som längtar efter ett hugg?
– Fluga som imiterar räka eller spigg är alltid säkra kort. Spinnbeten i olika storlekar fungerar året om, och små beten är oftast säkra kort om man vill fånga fisk.
Philip säger att man ändå inte ska vara rädd för att köra stora beten tidigt på säsongen, fast det är kallt i vattnet.
– Då erbjuder man ett skrovmål som havsöringen inte hittar allt för ofta denna årstiden, och tendensen är att man då fångar stor fisk, tipsar Philip Augustsson.

Du kanske även gillar detta