Inte mindre än 150 000 webbläsare besökte fiskejournalen.se under förra veckan. KIA-index, den officiella mätvalutan för svenska sajter rapporterade så sent som i onsdags att sportfiske är minst lika intressant som inredning, träning och bilsport. " /> Starka besökssiffror för fiskejournalen.se | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Fiskejournalen
Förra veckans besökarsiffror slår i taket vilket visar att Sverige älskar sportfiske. (Bild: gettyimages.com)
Starka besökssiffror för fiskejournalen.se

Inte mindre än 150 000 webbläsare besökte fiskejournalen.se under förra veckan. KIA-index, den officiella mätvalutan för svenska sajter rapporterade så sent som i onsdags att sportfiske är minst lika intressant som inredning, träning och bilsport.

En blänkare om ett eventuellt världsrekord på gädda satte fart på sportfiskesverige. Artikeln skapade debatt och visades över 200 000 gånger på fiskejournalen.se. Med nästan 2000 kommentarer och lika många gillamarkeringar delades artikeln nästan 800 gånger på sociala medier. KIA-index som i dagsläget räknas som den enda mätvalutan för svenska kommersiella sajter kunde under huvudrubriken Webb + Mobil skriva in fiskejournalen.se på 13:e plats (noteras bör att syster-sajten jaktjournalen.se hamnade på plats 15) över alla KIA-registrerade svenska sajter.

KIA-index som i dagsläget räknas som den enda mätvalutan för svenska kommersiella sajter kunde under huvudrubriken Webb + Mobil skriva in fiskejournalen.se på 13:e plats…

– Siffrorna är de bästa vi levererat sedan starten 1997 och talar för att sportfiske är en av de viktigaste fritidssysselsättningarna hos svenska folket. Minst lika viktig som inredning, crossfit och motorer, säger Fiskejournalens webbredaktör Mathias Arnham.

Vi lyfter på hatten för alla er som bidragit till det nya trafikrekordet. Må fiskegudarna vara med er.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta