Om du har vägarna förbi Jämtland och Östersund 13 april så får du inte missa att besöka Fiskets Dag. Några av landets vassaste föreläsare och experter finns på plats för att bjuda på fiskegodis. " /> Starkt gäng med Sivan och Westrin i spetsen på Fiskedag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Sivan Jansson fiskar jorden runt. Snart dyker hon upp i Östersund.
Starkt gäng med Sivan och Westrin i spetsen på Fiskedag

Om du har vägarna förbi Jämtland och Östersund 13 april så får du inte missa att besöka Fiskets Dag. Några av landets vassaste föreläsare och experter finns på plats för att bjuda på fiskegodis.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som bjuder in allmänheten till evenemanget Fiskets Dag. Det är ett fullspäckat program med bred variation, där det handlar om allt från fisketurism till färska forskningsrön. Bland föreläsarna är det några som sticker ut lite extra, nämligen författaren Gunnar Westrin, Fjällornas ordförande Sivan Jansson och fiskeentreprenören Per Jobs. Även fiskbiologen och författaren Ingemar Näslund kommer att greppa mikrofonen och berätta om Länsstyrelsens verksamhet.

Det är med andra ord en synnerligen stark laguppställning på scenen, och som grädde på moset är allt gratis. Anmälan och information hittar du här!

Håll även koll på detta:

Gunnar Westrin drar söderut med sina föreläsningar

Relaterad nyhet från din region
12 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta