Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Startskott på Bornholm

På onsdag smäller startskottet för Trolling Master Bornholm – och därmed kan man säga att årets trollingsäsong är igång på allvar. 238 båtlag deltar i tävlingen på Bornholm.
Trolling Master Bornholm lockar många trollingfiskare av flera skäl; dels finns det chans till riktigt grov lax, dels vinkar hela 50 ”laxar” till den som fångar största laxen – och så sänds tävlingen direkt i danska TV2/Bornholm.
Tävlingen har blivit allt mera populär bland svenska trollingfiskare och i årets tävling noteras nytt rekord av blågula flaggor – 36 stycken. Men så har också ”di svenske” traditioner att försvara på den danska ön. Två gånger har svenska fiskare tagit hem priset för största lax (Patrik Månsson och Johan Wessén) och två gånger av tre har har svenska lag triumferat i landskampen.
Tävlingen pågår onsdag till och med lördag och kan följas via TV2/Bornholms hemsida på webben.
Svenne Andersson

Så här glad blir man när man fångat en lax på dryga 17 kilo och därmed vunnit 50 000 danska kronor.

Så här glad blir man när man fångat en lax på dryga 17 kilo och därmed vunnit 50 000 danska kronor.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta