Snart har 550 fiskar och hela 54 arter rapporterats in till Rapala Cup - tävlingen för dig upp till 16 år. Var med och tävla du också. Det gäller att samla så många arter som möjligt! " /> Statistik från Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
De som anmäler en fisk får ett häftigt bete eller en Sportfiskarna-buff.
Statistik från Rapala Cup

Snart har 550 fiskar och hela 54 arter rapporterats in till Rapala Cup – tävlingen för dig upp till 16 år. Var med och tävla du också. Det gäller att samla så många arter som möjligt!
Den vanligaste arten i årets Rapala cup är abborren med 75 fångade fiskar, därefter kommer mörten på 60 stycken och gäddan på 47 är trea. Totalt har hittills 158 barn och ungdomar anmält sig.

Ta en bild på dig och din fisk och ladda upp den på Fiskejournalen.se

Den mest ovanliga fångsten hittills i år står nog Pelle Hjelm för som lyckats fånga en tångsnälla som är en liten släkting till sjöhästarna.
Det är enkelt att vara med. Du tar en bild på dig och din fisk och laddar upp bilden på Fiskejournalen.se. Du kan göra det både från dator och från telefon. De första 300 som anmäler en fisk, får ett Rapala-drag och resterande som anmäler sig får en buff från Sportfiskarna. När sommaren är slut koras den totala vinnaren som vinner fiskeutrustning från Normark. Kul, enkelt och spännande!

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta