Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Steinar igen

Steiner Unnestad avancerar till en femtaplats i Meterligan. Denna 115 centimeter långa gädda fångades i sjön Sperillen, Norge.

Ni känner kanske igen honom? Steinar Unnestad är flitig anmälare i 100-klubben. Nu dyker han upp med en 115 centimeter lång gädda. Han frågar sig själv om det kanske är sista 100-klubbaren för i år.
Då isfiske inte är faller Steinar Unnestad i smaken, misstänker han att den 115 centimeter långa gäddan han nu anmäler, blir den sista för i år. Han kan dock luta sig tillbaks med gott samvete efter en synnerligen givande säsong.
– Detta var min elfte gädda över tio kilo i år, berättar Steinar.
Om man sedan adderar det faktum att han anmält 19 stycken gäddor till 100-klubben, så förstår man att Steinar är en mycket skicklig sportfiskare.
Här kan du se Steinars 100-klubbare.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta