Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Steinar klättrar

Norrmannen Steinar Unnestad klättrar snabbt i Meterligan. Med sex fångade 100-klubbare under en julihelg bär det rätt upp mot toppen.
Steinar, som bor i Sande i södra Norge, har genom åren anmält många gäddor till 100-klubben. Men det är nog egentligen först i år som han bestämt sig för att på allvar konkurrera om segern i Meterligan.
I början av juli satsade han en helg på trollingfiske i Sperillen. Det gav en hel hög med gäddor, varav sex (!) stycken klarade gränsen för 100-klubben; 104, 105, 105, 108, 108 och 110 centimeter.
Tillsammans med de gäddor Steinar anmält tidigare i år innebär det en tredjeplats i Meterligan. Man kan nog räkna med att han kommer att hålla sig kvar i toppen. Det finns fler, ännu inte registrerade, Unnestad-gäddor i inboxen.
Svenne Andersson

Steinar Unnestad med en av trollinggäddorna från den lyckosamma helgen på Sperillen.

Steinar Unnestad med en av trollinggäddorna från den lyckosamma helgen på Sperillen.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta