Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Mathias Arnham
Stel premiär
Premiären på västkusten bjöd på vårkänsla men fisket var trögt.

Premiären på västkusten bjöd på vårkänsla men fisket var trögt.
Trots att isen fortfarande låg på sina håll och havsvattnet var iskallt var det många som mötte våren med öringfiske på Västkusten.

För tusentals sportfiskare öppnade fiskesäsongen på skärtorsdagen. Vikar och stränder var på många ställen fulla av spinn- och flugfiskare. Större delen av dagen var vädret behagligt så det gjorde inte så mycket att fisken var stel i det kalla vattnet. En och annan fisk fångades men de flesta av dessa var långt ifrån i toppkondition. Bäst var fisket där en bäck eller å rinner ut och vattnet därför är lite mindre salt. Ska du ut i påsk så sök öringen kring åmynningarna och leta efter vatten som är håller något högre temperatur än omgivningen. Och åter igen – sätt tillbaka ”slipsarna”.

Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
23 sekunder sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta