Biologen Zeb Hogan från National Geographic är på jakt efter flodernas stora fiskar. Och där det fortfarande finns stora fiskar, där mår floden bra, menar Zeb som i denna film är ute efter den stora sötvattensstingrockan. " /> Stingrockor stora som bord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Sötvattenstingrockan föder levande ungar, något som hände samtidigt som denna rocka fångades.
Stingrockor stora som bord

Biologen Zeb Hogan från National Geographic är på jakt efter flodernas stora fiskar. Och där det fortfarande finns stora fiskar, där mår floden bra, menar Zeb som i denna film är ute efter den stora sötvattensstingrockan.
Zeb Hogan befinner sig i Kambodja på jakt efter den enorma stingrocka som lever i asiatiska sötvatten. Rockan kan väga över ett halvt ton och vara stor som ett matsalsbord. Gifttaggen, som sitter på stjärten, är flera decimeter lång och rockan kan lätt slå den genom en människokropp. Se när Zeb Hogan till slut hittar en riktigt stor stingrocka med en unge.
Se denna och fler filmer från Zeb Hogan och hans fiskeresor i serien National Geographic Wild Chronicles.

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta