Andreas Wetterhall från Tyresö satte både norrlänningarna och de andra deltagarna ordentligt på plats under mormyska-SM i Piteå. Andreas, som tävlar för Enskede SFK, vann nämligen herrseniorklassen i utklassningsstil. " /> Stockholmare sopade hem SM-guldet i norr | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Mormyska-SM i Piteå avgjordes 27-28 mars. Foto: Anders Lundin
Stockholmare sopade hem SM-guldet i norr

Andreas Wetterhall från Tyresö satte både norrlänningarna och de andra deltagarna ordentligt på plats under mormyska-SM i Piteå. Andreas, som tävlar för Enskede SFK, vann nämligen herrseniorklassen i utklassningsstil.

I den individuella tävlingen drog han upp 19434 gram, vilket var drygt 5 kilo mer än silvermedaljören Lars Jansson, Falubygdens SFK. I den efterföljande VM-kvaltävlingen placerade sig dessutom Andreas på andraplats, efter Svegsfiskaren Mats-Arne Axelsson. Kanske kan Andreas och company börja utmana de östeuropeiska länderna om topplaceringarna i VM nästa år.

När det gällde damklassen så visade däremot hemmaklubben SFK Minkarna var skåpet skulle stå. Christina Müller Jonsson fiskade hem SM-guldet med god marginal till tvåan Leena Wahlberg, Jakobsbergs SFK.

Fiskejournalen noterar också att Arvid Einarsson från Jämtlandskroken, som vi tidigare berättade om då han blev den yngste VM-deltagaren i historien, fortsätter att kamma hem medaljer. Han tog nämligen guld bland herrjuniorerna, men däremot lyckades han inte fiska till sig en ny plats i VM-truppen.

Alla resultat och övrig info från Mormyska-SM i Piteå hittar ni här på Minkarnas hemsida!

Missa inte bilderna från Sportfiskemässan:

BILDSPECIAL: Häng med på sportfiskemässa

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta