Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Niklas Larsson med sin andra gädda över 15 kilo. Foto: Privat
Stökigt Vänern levererade Niklas andra drömgädda

Oj, vilken vecka det varit för svenskt gäddfiske. Det radar upp sig fiskar över 15 kilo, och ett av årets största spinnfiskade exemplar vågar vi påstå att Niklas Larsson baxat upp.

Snudd på 130 centimeter.

Det är inte ofta Fiskejournalen rapporterar om gäddor över 16 kilo, men att det var just Niklas Larsson som klev in i handlingen är ingen större överraskning. Hans tidigare personliga rekord låg på 15,86 kilo från 2015, och sedan dess har han ställt in siktet på en ännu större fisk.

Platsen för skådespelet var Vänern, som bjöd upp till både blåst och stökiga förhållanden, men där Niklas och kamraterna slutligen knäckte koden.
– Vi åker till Vänern varje mars och gör en satsning. Det ligger mycket tid och många olika teorier bakom en sådan här fisk, och jag är otroligt tacksam för att jag fick vara med om detta, säger Niklas till Fiskejournalen.
Gäddan som han pratar om vägde hela 16,2 kilo och var 129 centimeter lång.

– Vi förstod inte först hur stor den var när jag pumpat upp den till ytan. Den gick då ned under båten och bestämde några minuter till, innan vi fick upp den. När vi väl såg huvudet och buken så skrek jag att det måste var en 15-plussare.

 

Delad glädje
Det blev stor glädje i sällskapet, som förutom Niklas bestod av Tommy Larsson, Mattias Lindström och Patrick Thelin.
– Vi gjorde det som ett team, och alla var vi tacksamma över att få se en sådan här vacker fisk. Det såg ut som om den aldrig hade blivit krokad tidigare. Omkretsen 63,5 centimeter säger också en del om vilken kondition den var i, konstaterar en nöjd fångstman som alltså kliver in i sällskapet som lyckats fånga två gäddor över 15 kilo.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta