Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Stoppat vansinne

Förra veckan berättade vi om yrkesfiskare som fått pengar av Fiskeriverket för att skrota den gamla båten och sedan köpt en ny för pengarna. Nu stoppar regeringen den möjligheten.
Det var Göteborgs Posten som kom med det chockande avslöjandet att Fiskeriverkets skrotningskampanj resulterat i att yrkesfiskare ”uppdaterat” sina båtar mot nya med pengar de fått från staten. Jordbruksminister Eskil Erlandsson och Fiskeriverket reagerade snabbt och nu stoppas den möjligheten.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta