Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Stor affär i redskapsbranschen

BIOS går samman med Nordic Outdoor/Sølvkroken och blir därmed en av de största aktörerna inom den skandinaviska sportfiskemarknaden.
Nordic Outdoor och Sølvkroken, som nyligen köpte Mustads norska distribution, har varit ledande i Norge i över 80 år. BIOS har under de senaste decennierna etablerat sig om en av de stora aktörerna på den svenska sidan.
”Starka varumärken i kombination med professionell distribution, säljkompetens och marknadskännedom kommer att vara viktiga stöttepelare i den nya organisation som tillsammans med våra kunder ska hjälpa oss att nå våra mål”, säger Per Westerlund i BIOS och Tom Rune Gjetmundsen i Nordic Outdoor i ett gemensamt pressmeddelande.
”Vi kommer nu att arbeta tätt tillsammans mellan företagen och kommer att uppdatera våra kunder med information och vägledning i takt med utvecklingen” säger Per Westerlund och Tom Rune Gjetmundsen.
Svenne Andersson

Företagen Nordic Outdoor/Sølvkroken och BIOS blir en stark spelare på den nordiska marknaden.

Företagen Nordic Outdoor/Sølvkroken och BIOS blir en stark spelare på den nordiska marknaden.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Enligt guiden Philip Augustsson har det skånska silvret varit segt hittills. Foto: Privat
Seg start på öringfisket i syd – men ge inte upp!

Det vore en överdrift om vi skrev att havsöringsfisket på sydkusten fått en flygande start. Tvärtom kommer det rapporter om att öringen varit ovanligt svårflirtad denna säsongsinledning.

En av dem som kan vittna om det sega fisket är skånske guiden Philip Augustsson, som tror att öringen inte börjat leta sig in mot land ännu.
– Fisket har varit riktigt svårt och trögt hittills. Dåliga vindar, låg temperatur och hög salthalt har ställt till det. Förmodligen är mycket fisk längre ut där de har varmare vatten tack vare strömmarna, berättar Philip Augustsson för Fiskejournalen.

Han tror att det finns en del fisk i mynningar, på grund av högre sötvattenhalt.

– Jag fiskar dock personligen inte i de tillåtna mynningarna, eftersom jag inte vill bidra till att störa öringen i en miljö där de söker skydd och är lättåtkomliga.

Frågan är då vilka knep han kan bjuda på, för dem som längtar efter ett hugg?
– Fluga som imiterar räka eller spigg är alltid säkra kort. Spinnbeten i olika storlekar fungerar året om, och små beten är oftast säkra kort om man vill fånga fisk.
Philip säger att man ändå inte ska vara rädd för att köra stora beten tidigt på säsongen, fast det är kallt i vattnet.
– Då erbjuder man ett skrovmål som havsöringen inte hittar allt för ofta denna årstiden, och tendensen är att man då fångar stor fisk, tipsar Philip Augustsson.

Du kanske även gillar detta